Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменський мільярдер Варданян зриває постачання енергоносіїв до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменський мільярдер Варданян зриває постачання енергоносіїв до Європи

Стратегія Варданяна спрямована не лише зрив постачання енергоносіїв із Каспійського басейну до Європи.

4 червня 2023, 17:42
Поділіться публікацією:

Бізнесмен та мільярдер Рубен Варданян націлився на розпалювання міжетнічної ворожнечі та відновлення російського контролю над Вірменією. Мета протеже Москви — зрив поставок енергоносіїв з Каспійського басейну до Європи. Окрім того, бізнесмен використовує власний вплив, щоб налаштувати громадську думку вірменської громади Карабаха проти світу. "Останню межу пройдено: ти або встаєш на захист Арцаха, або проти всього вірменського народу". Про це йдеться в матеріалі Фокус.

Вірменський мільярдер Варданян зриває постачання енергоносіїв до Європи

Рубен Варданян (фото з відкритих джерел)

Заклики Варданяна повністю відповідають настановам Кремля щодо закріплення військової присутності у Прикаспійському регіоні. Багато авторитетних міжнародних ЗМІ повідомляли, що Варданян – протеже Кремля і перед ним поставлене завдання зірвати переговорний процес між Азербайджаном та Вірменією.The Washington Times.

За інформацією американського видання, він також має зв'язки з Тегераном, який підтримує Москву в регулярних обстрілах України: "Його зв'язки з Іраном можна простежити через російський Фонд Горчакова, який організовує заходи в різних країнах, включаючи Вірменію, за участю схвалених урядом ораторів з Тегерана".

Незрозуміло, чому Варданян досі не внесений до бази "Миротворець". Утім, у жовтні 2022 року уряд України запровадив санкції проти Варданяна. На жаль, досі західні партнери Києва цей приклад не наслідували. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини