Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменська церква назвала дії Азербайджану "геноцидними"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменська церква назвала дії Азербайджану "геноцидними"

Вірменська апостольська церква прокоментувала поновлення бойових дій у Нагірному Карабаху, який вірмени називають Арцах

19 вересня 2023, 16:32
Поділіться публікацією:

Очікувано, що вірменська апостольська церква не схвалила оголошену Азербайджаном "антитерористичну операцію" у Нагірному Карабаху, а самі дії Баку назвала "геноцидними". Про це повідомляють "Коментарі".

Вірменська церква назвала дії Азербайджану "геноцидними"

Кам'яні хрести - хачкари - Вірменії

У своїй заяві на сайті Вірменської апостольської церкви церковні ієрархи заявляють про обстріл населених пунктів Арцаха, у тому числі столиці самопроголошеної республіки — Степанакерта, який самі азербайджанці іменують Ханкенді.

"Ми рішуче засуджуємо цю чергову ворожу дію Азербайджану та закликаємо усі міжнародні структури стримати владу Азербайджану та адекватно відреагувати на геноцидні дії Азербайджану", – сказано у зверненні прес-служби Вірменської апостольської церкви.

Нагадаємо, що прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не братиме участі у бойових діях у Нагірному Карабаху, поклавши відповідальність щодо захисту населення регіону на російських миротворців. У свою чергу Росія, вустами прес-секретаря МЗС Марії Захарової відхрестилася від вірмен Арцаха, заявивши, що Нагірний Карабах є загальновизнаною територією Азербайджану.

У свою чергу заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у своєму черговому посту в Телеграм нагадав про прозахідний курс сьогоднішнього керівництва Вірменії, який викликав неприйняття в Москві. Зокрема, Пашиняну нагадали про заявлені вірмено-американські військові навчання, візит його дружини до Києва та "загравання з НАТО".

Також кремлівські оглядачі висловлювали невдоволення прагненням Пашиняна знайти опору не у Москві, а у Вашингтоні та Парижі.

Тим часом, Федоров несподівано висловився про Ілона Маска.

Путін зібрався з візитом до Китаю: ЗМІ дізналися про подробиці.

А проект "Хочу жити" озвучив кількість росіян, які здалися в полон за рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

dkosad

19 вересня 2023, 15:48

dsafsf


Новини