Головна Новини Політика зовнішня політика Вірменія заявила про підготовку до нової війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія заявила про підготовку до нової війни

Прем'єр-міністр запідозрив сусіда у приготуванні до нової війни

18 листопада 2023, 22:59
Поділіться публікацією:

Дії Азербайджану схожі на підготовку до нової війни. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Вірменія заявила про підготовку до нової війни

Вірменія підозрює Азербайджан у підготовці до нової війни

За його словами, деякі кроки Баку створюють враження про підготовку до нових бойових дій проти Вірменії. Так, в Азербайджані Республіку Вірменія на офіційному рівні почали називати "Західним Азербайджаном".

"Цьому навчають у школах та університетах. Нам здається, що ведеться підготовка до розв'язання нової війни, нової військової агресії проти Вірменії, це є однією з головних перешкод на шляху просування мирного порядку денного", — сказав прем'єр Вірменії на церемонії відкриття сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ Єреван.

Проте прем'єр Вірменії запропонував Азербайджану провести обмін полонених за принципом "усіх на всіх", а також заявив про готовність принципів для підписання мирного договору між країнами. Передбачається взаємне визнання обома державами територіальної цілісності, проведення делімітації кордонів на основі Алма-Атинської декларації 1991 року та карт Генштабу СРСР 1974-1990 років. Обидві країни, згідно з озвученими принципами, не лише відмовляються від територіальних претензій, а й зобов'язуються надалі не висувати їх. Питання ж "розблокування регіональних комунікацій", що, очевидно, має на увазі долю Зангезурського коридору, має бути здійснене на основі "суверенітету країн".

Тим часом, ППО збили майже тридцять "шахедів". "Ваша точність, хлопці – це буквально життя для України", — заявив Зеленський.

Ілон Маск розповів, за що банять у Х. За гасло прихильників ХАМАС, яке закликає до геноциду євреїв, виганятимуть із соціальної мережі.

А в ЄС розповіли, кому має перейти контроль над Газою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини