Головна Новини Політика зовнішня політика Відомий французький політик потрапив до лікарні: про кого мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий французький політик потрапив до лікарні: про кого мова

Екс-кандидат у президенти Франції

16 квітня 2023, 10:12
Поділіться публікацією:

Засновник вкрай правої французької партії "Національний фронт", екс-кандидат у президенти Франції Жан-Марі Ле Пен доставлений до лікарні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на AFP.

Відомий французький політик потрапив до лікарні: про кого мова

Засновник "Національного фронту" Ле Пен

94-річний політик переніс "легкий серцевий напад", повідомило джерело AFP. За даними Le Point, його стан оцінюється як тяжкий. Ле Пен був госпіталізований до лікарні у Парижі. Його радник Лоррен де Сен-Аффрік повідомив, що політик залишається при свідомості.

"Його сім'я та друзі схвильовані, але спокійні", — додав він. Ле Пен останні роки страждає від серйозних проблем зі здоров'ям. У лютому 2022 року його було госпіталізовано після мікроінсульту.

Жан-Марі Ле Пен — лідер Національного фронту з моменту його заснування у 1972 році до січня 2011 року. Брав участь у президентських виборах 1974, 1988, 1995 років. У 2002 році вийшов у другий тур президентських виборів, отримавши 16,86% голосів у першому турі, у другому турі набрав трохи більше (17,8%), об'єднавши проти себе опонентів націоналізму.

На виборах 2007 року набрав 10,44% (четверте місце). Основні положення його програми – це зменшення імміграції та припинення євроінтеграції Франції. Відмова від євроінтеграції та скорочення кількості іммігрантів лідер Національного фронту називає "відновленням кордонів Франції". Був оштрафований у 1,2 мільйона франків за висловлювання про те, що газові камери були "лише епізодом в історії Другої світової війни".

Дочка Жана-Марі, Марін Ле Пен, є чинним керівником Національного Фронту, а онука Жана-Марі, Маріон Марешаль Ле Пен, мала намір у березні 2010 року взяти участь у муніципальних виборах в одному з передмість Парижа. 2012 року 22-річна Маріон стала першим депутатом французького парламенту від Національного фронту за останні 15 років.

4 травня 2015 року Французький Національний фронт призупинив членство Ле Пена у партії. У відповідь Жан-Марі Ле Пен заявив, що зрікається своєї доньки, яка очолила партію. 20 серпня 2015 року Національний фронт заявив, що виключив із лав партії свого колишнього лідера. У заяві партії зазначено, що 87-річний Жан-Марі Ле Пен отримає "коротке повідомлення" про партійне рішення.

Тим часом патріарх Кирило заговорив термінами імперської Росії.

У великодню ніч ворог обстріляв церкву.

А вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини