Головна Новини Політика зовнішня політика Відмова від територій для вступу в НАТО: у МЗС розповіли – чи можуть розпочатись торги
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від територій для вступу в НАТО: у МЗС розповіли – чи можуть розпочатись торги

Глава МЗС запевняє, що жодної торгівлі територіями за можливість України стати членом НАТО не буде

17 серпня 2023, 10:42 comments2712
Поділіться публікацією:

Україна не має наміру відмовлятися від своїх територій для вступу в НАТО. Генсек альянсу Єнс Столтенберг має чітку позицію щодо України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі "Сніданку з 1 1" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Відмова від територій для вступу в НАТО: у МЗС розповіли – чи можуть розпочатись торги

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба зазначив, що генсек НАТО Столтенберг і Єнссен, який і зробив цю скандальну заяву про можливість відмови України від своїх територій взамін на членство в НАТО, — це різні люди, а позиція генерального секретаря НАТО залишається стійкою.

"Президент неодноразово спілкувався з генеральним секретарем Столтенбергом, я підтримую з ним дуже тісні стосунки і запевняю вас, що позиція генсека абсолютно чітка і саме така, як України, — жодної торгівлі українськими територіями бути не може", — підкреслив глава МЗС України.

За його словами, зараз влада України робить все можливе, щоб питання з членством України в НАТО було вирішено якнайшвидше і вже не виникали подібні розмови, які більше схожі на маніпуляції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому домі відреагували на розмови про членство України в НАТО в обмін на території.

Також видання "Коментарі" повідомляло – висловлена головою канцелярії генерального секретаря НАТО Стіаном Йенсеном ідея, щоб Україна відмовилася від частини територій, задля набуття членства в Альянсі викликала передбачуваний резонанс. Їй зацікавилися у Росії, а в Україні жорстко розкритикували. При цьому в самому НАТО запевняють, що всі країни-члени блоку єдині у своїй позиції щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Але, як відомо, диму без вогню немає. Чому з'явилася (і вже не вперше) подібна вбивча для України та демократичного світу пропозиція? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини