Головна Новини Політика зовнішня політика Відкриті для подорожей: які країни визнали український COVID-сертифікат
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриті для подорожей: які країни визнали український COVID-сертифікат

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав три держави, які погодилися визнати українські документи про вакцинацію

16 липня 2021, 13:02
Поділіться публікацією:

Попри коронавірусну ситуацію, подорожі в більшість країн залишається можливим. Однак зараз вони організовуються з додатковими документами — котрі підтверджують відсутність захворювання або пройдений курс вакцинації. За словами глави уряду Дениса Шмигаля, українські ковід-сертифікати вже визнані чотирма державами, повідомляє "Дзеркало тижня".

Відкриті для подорожей: які країни визнали український COVID-сертифікат

Які країни визнали ковід-сертифікат України. Фото із відкритих джерел

"Угорщина, Греція, Молдова і Туреччина вже погодилися визнати українські сертифікати", — зазначив Шмигаль, виступаючи в рамках години запитань до уряду.

Також чиновник підкреслив, що робота над розширенням меж для українців із вітчизняними free-коронавірусними документами ведеться постійно. Це робиться для того, щоб громадяни нашої країни могли вільно планувати як робочі, так і туристичні поїздки в різні точки світу.

Відзначимо, що отримання сертифікатів про вакцинацію в Україні стало можливим із 1 липня. Видача такого документа проводиться тільки для людей, які пройшли повний курс вакцинації (отримали обидві доза обраного препарату).

Схожі "ковід-паспорти" діють і на території країн Європейського Союзу. Там створили спеціальний сертифікат, який дозволяє вільно переміщатися між державами, які входять до ЄС.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якою ще країною Україна веде досить тісні переговори щодо взаємного визнання ковідних сертифікатів, котрі дозволяють подорожувати. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чим різняться COVID-сертифікат, розроблений вітчизняним урядом, і міжнародне свідоцтво, яке підтверджує факт вакцинації. Всі деталі шукайте в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини