Головна Новини Політика зовнішня політика Відео розстрілу: генсек ООН закликав дотримуватися законів війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Відео розстрілу: генсек ООН закликав дотримуватися законів війни

Антоніу Гутерріш сьогодні в Києві

8 березня 2023, 17:50
Поділіться публікацією:

Під час свого сьогоднішнього візиту до Києва генсек ООН Антоніу Гутерріш висловив свою позицію щодо шокуючого відео, на якому рашисти зняли розстріл беззбройного українського військовополоненого. Його вбили після відмови зняли український шеврон та слів "Слава Україні!".

Відео розстрілу: генсек ООН закликав дотримуватися законів війни

Рашисти розстріляли військовополоненого після його відмови зняти український шеврон

Генсек ООН не назвав конкретного винуватця цього очевидного порушення військового права, але закликав дотримуватися законів війни:

"Ми продовжимо працювати над вирішенням гуманітарних проблем, зокрема працювати та допомагати з обміном військовополонених. Жахливі кадри, коли українського військовослужбовця очевидно було вбито, це ще одне нагадування про те, що законів ведення війни потрібно дотримуватися", — заявив генсек ООН. 

Окрім цього, Антоніу Гутерриш запевнив Володимира Зеленського, що "ми продовжимо шукати рішення для досягнення справедливого миру для народу України та світу".

Раніше, представник ООН підтвердив автентичність шокуючого відео:

"Нам відомо про це відео, опубліковане в соцмережах, на якому показано, як український солдат у полоні, ймовірно, страчений російськими збройними силами. На підставі попередньої експертизи ми вважаємо, що відео може бути автентичним", – сказав речник Управління ООН з прав людини Франс Прес. 

Ім'я чоловіка, якого розстріляли росіяни повідомили українські військові, ним може бути Тимофій Миколайович Шадура. За версією відомого українського журналіста Юрія Бутусова, на відео - Мацієвський Олександр Ігоревич

За словами бойових побратимів загиблого, Олександр Мацієвський народився 10 травня 1980 року. Проживав у Ніжині.  Олександр раніше не мав досвіду військової служби, але одразу після початку російського вторгнення 24 лютого пішов добровольцем у склад 163-го батальйону 119-ї бригади, яка захищала Чернігівську область. Він був людиною з дуже жорстким характером, але на нього у бойовій обстановці можна було покластися і товаришам, і командиру. У листопаді його підрозділ був перекинутий в район міста Бахмут, де він виконував завдання близько місяця. Олександр Мацієвський та його товариші мали певний рівень підготовки і вони стали обстріляним підрозділом. Коли фронт було прорвано під Соледаром, і треба було рятувати побратимів, які продовжували обороняти місто, 163-й батальйон було направлено у район бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини