Головна Новини Політика зовнішня політика Відбулося чергове онлайн-засідання ТКГ: про що домовилися на цей раз
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбулося чергове онлайн-засідання ТКГ: про що домовилися на цей раз

Наступний раунд консультацій в рамках ТКГ запланований на 8 липня

25 червня 2020, 23:44
Поділіться публікацією:

Тристороння контактна група, до складу якої входять Україна, Росія і ОБСЄ, провела сьогодні чергове засідання в онлайн-форматі. Представники нашої країни знову акцентували увагу на тому, що зараз дуже важливо встановити режим сталого режиму припинення вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента.

Відбулося чергове онлайн-засідання ТКГ: про що домовилися на цей раз

Під час онлайн-зустрічі українська сторона особливу увагу звернула на необхідність забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово непідконтрольної території. Наша країна заявила про готовність необхідні гарантії безпеки та всебічне сприяння СММ ОБСЄ для розслідування інциденту з пошкодженням камери спостереження Спеціальної моніторингової місії в районі населеного пункту Широкіно (Донецька область), яке відбулося 22 червня 2020 року в результаті обстрілу з непідконтрольною уряду України території.

Також сторони обговорили можливість узгодження списків для обміну полоненими, наша країна наполягає на звільненні за принципом "всіх на всіх".

Нагадаємо, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що на його базі буде створена спеціальна експертна робоча група для напрацювання пакету законопроектів щодо впровадження системи перехідного правосуддя та інших заходів безпечної реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Експерти оцінили для видання "Коментарі" ідею введення перехідного правосуддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини