Головна Новини Політика зовнішня політика Від 10 років: бойовики на Донбасі готують неповнолітніх для участі в бойових діях (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Від 10 років: бойовики на Донбасі готують неповнолітніх для участі в бойових діях (Фото)

Їх вчать стріляти та розповідають викривлену історію

4 лютого 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська і бойовики незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької області готують до майбутньої участі в бойових діях неповнолітніх віком від 10 років. Про це повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора України.

Від 10 років: бойовики на Донбасі готують неповнолітніх для участі в бойових діях (Фото)

Фото: ОГПУ

Зокрема, бойовики вчать дітей стрільбі і розповідають їм викривлену історію подій війни на Донбасі. Відповідно до наявних фактів, в Офісі Генпрокурора відкрили кримінальне провадження через факт втягування дітей у військовий конфлікт.

Слідчі ОГПУ встановили, що починаючи з 2017 року бойовики "ДНР" залучали в "псевдопатріотичні гуртки" дітей у віці від 10 до 17 років, щоб готувати їх до участі в бойових діях проти України в майбутньому.

Відзначається, що дітей навчали стріляти з автомата Калашникова та великокаліберної зброї, а також вкладали у свідомість неповнолітніх викривлену інформацію про те, що відбувається в Україні.

Слідство зазначило, що в цілому на окупованих територіях діє понад 10 таких "військових гуртків". Під даними прокуратури, з початку війни на Донбасі, бойовики втягнули в конфлікт більше сотні дітей.

За фактом розслідування відкрито кримінальну справу за статтею 304 КК України (Залучення неповнолітніх до протиправних дій). За це загрожує термін від 4 до 10 років позбавлення волі.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, хто не потрапить під амністію після реінтеграції Донбасу.

Також читайте про російську вакцину в ОРДЛОУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини