Головна Новини Політика зовнішня політика Вибори президента Франції: відомо, хто вийшов у другий тур
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори президента Франції: відомо, хто вийшов у другий тур

У Франції вже зачинилися виборчі дільниці

10 квітня 2022, 23:20 comments1150
Поділіться публікацією:

На території  Франції о 20:00 зачинилися  виборчі дільниці. За попередніми результатами, за посаду президента в другому турі будуть змагатися теперішній лідер країни Еммануель Макрон та проросійська політикиня Марін Ле Пен.

Вибори президента Франції: відомо, хто вийшов у другий тур

Макрон та Ле Пен. Фото: з відкритих джерел

Про це інформує  Le Figaro та BFM TV.

Попередні дані Ifop-Fiducial:

Еммануель Макрон - 28,6%.

Марін Ле Пен (Національне об'єднання) - 24,4%.

Попередні дані телеканалу BFM TV:

Еммануель Макрон - 28,5%.

Марін Ле Пен - 24,2%.

Жан-Люк Меланшон - 20,2%.

Ерік Земмур - 7,1%.

Валері Пекрес - 5,1%.

При цьому, коли вибори ще не завершились, бельгійські медіа на своїх сторінках  оприлюднили результати екзитполів. За їх пронозами  у другий тур президентських виборів виходять Макрон та Ле Пен.

Як передбачав екзит-пол, Макрон і Ле Пен повинні були  отримати однакові результати – майже  24% голосів. На третьому місці опинився ультралівий кандидат від "Бунтівної Франції" Жан-Люк Меланшон,  за ним — Ерік Земмур та Валері Пекрес.

Але представники бельгійських ЗМІ не вказували, хто  провів опитування. Вони вказали, що екзит-пол провів один із французьких соціологічних центрів.

Важливо, що другий тур президентських виборів в цій країні має бути  24 квітня. Як стверджують представники інституту вивчення громадської думки у Франції Ifop  станом на 8 квітня, в останньому турі 52% виборців планували  віддати свої голоси за Макрона, а 48% — вирішили  голосувати  за Ле Пен.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому для України важливі вибори президента Франції. Політексперт Олексій Воронцов зазначає, що нині Макрон, згідно з опитуваннями, лідирує у виборчому рейтингу. Він перемагає Ле Пен у першому турі з різницею 5%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини