Головна Новини Політика зовнішня політика Вибори до Європарламенту: Politico пише, що в Росії відкрито глузують з Макрона і Шольца
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори до Європарламенту: Politico пише, що в Росії відкрито глузують з Макрона і Шольца

У РФ приплели політичні процеси в Євросоюзі до підтримки України державами-членами блоку

10 червня 2024, 22:51
Поділіться публікацією:

Росія уважно стежила за результатами виборів до Європарламенту. Центральною подією стало несподіване рішення президента Франції Еммануеля Макрона розпустити парламент після поразки його партії на виборах в ЄС, а також успіх ультраправих у різних країнах Європи.

Вибори до Європарламенту: Politico пише, що в Росії відкрито глузують з Макрона і Шольца

Макрон і Шольц (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Politico, ця ситуація викликала значний інтерес у Росії. Зокрема, Кремль радіє поразці Макрона, враховуючи його недавню ініціативу щодо розміщення західних військ в Україні.

 "Незважаючи на те, що поки що проєвропейські партії зберігають лідируючі позиції, з часом праві партії будуть наступати їм на п'яти", – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков. 

Голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін у Telegram написав, що "Макрон і Шольц тримаються за владу з останніх сил". Він додав, що правильним рішенням для них було б піти у відставку, щоб не виставляти своїх громадян на посміховисько.

Цікаво, що сам Володін очолює Держдуму РФ з 2016 року. Він підкреслив, що результати виборів у Франції та Німеччині були очікуваними через економічну стагнацію, міграційну кризу та участь цих країн у війні в Україні, що суперечить їхнім національним інтересам.

Прокремлівський аналітик Сергій Марков також пов'язав результати виборів із повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

 "Сподіваюся, Макрон розуміє, що французи відкидають його за розпалювання війни проти Росії в Україні. Але, можливо, замість цього він вибере ескалацію і розпочне війну НАТО з Росією", – видав він.

Російське пропагандистське агентство ТАСС заявило, що європейські громадяни висловилися проти курсу, обраного Брюсселем, але їх не почують. У статті зазначається, що під керівництвом Урсули фон дер Ляєн Єврокомісія продовжить вживати непопулярні заходи, такі як переговори про вступ України до ЄС і нові санкції проти Росії.

Російська пропагандистська платформа RT заявила, що партії, які виступають проти санкцій щодо Росії, здобувають більше голосів на виборах в ЄС. Особливо підкреслюється, що політичний опонент Макрона, Марін Ле Пен, яка виступає проти використання Україною західної зброї для ударів по російській території, а також проти санкцій.

Деякі аналітичні кола виявилися більш стриманими. Аналітичний центр Russia in Global Affairs, який консультує Кремль із зовнішньої політики, написав у Telegram, що революції не відбулося. Вони зазначили, що Макрон поставив українське питання і обіцянку військового втручання в центр своєї кампанії, але результати показують, що це не змогло схвилювати виборців.

 Найбільш екстремальною була реакція людини, призначеної Москвою послом МЗС, відповідальним за "злочини київського режиму", Родіона Мірошника. Він заявив пропагандистському каналу "Россия-24", що проти Макрона повинні бути порушені кримінальні справи.

"Намагаючись продемонструвати свій наполеонівський підхід, він зробив серйозні кроки, щоб спробувати спровокувати ескалацію на російській території і проти Росії", – видав він, звинувативши французького лідера у співучасті в "українських військових злочинах". 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон розпустив парламент Франції

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини