Верховна Рада звернеться до ООН та НАТО через арешт Протасевича

Зареєстрована постанова українського парламенту щодо інциденту з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську та арешту Романа Протасевича

Постанова Про заяву Верховної Ради України щодо інциденту з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську, коли заарештували засновника опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, зареєстрована в парламенті, інформує портал "Коментарі".

Верховна Рада України планує затвердити заяву парламенту та направити її до ООН, Європейській комісії, Європейському парламенту, Парламентським асамблеям Ради Європи, ОБСЄ та НАТО, а також урядам та парламентам держав світу.

23 травня 2021 року пасажирський літак Білорусь планує запустити авіарейси з Мінську до окупованого Криму. Про це заявив Олександр Лукашенко після повернення з робочої поїздки в Сочі та перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним. Українська влада може відповісти повним пакетом санкцій, якщо офіційний Мінськ дозволить державним літакам польоти на територію Криму, заявила перший заступник глави МЗС України Еміне Джапарова.