Головна Новини Політика зовнішня політика Вердикт мінського суду опозиціонерам: Колесниковій - 11 років ув'язнення, Знаку - 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вердикт мінського суду опозиціонерам: Колесниковій - 11 років ув'язнення, Знаку - 10 років

Суд у Мінську засудив Марію Колеснікову до 11 років ув'язнення, Максима Знака - до 10 років

6 вересня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Мінський обласний суд озвучив обвинувальний вирок стосовно лідерів Координаційної ради опозиції Марії Колесникової та Максима Знака. В результаті Марії Колесниковій "світить" 11 років ув'язнення, а Максиму Знаку — 10 років. Як передає видання "Коментарі", про це пише DW.

Вердикт мінського суду опозиціонерам: Колесниковій - 11 років ув'язнення, Знаку - 10 років

Марія Колеснікова. Фото: DW

Марію Колесникову суд оголосив винною відразу за трьома статтями. Вона визнана винною в тому, що брала участь у змові із захоплення влади. Друге, що інкримінують опозиціонерці, — це створення екстремістського об'єднання. Третє — це звернення до громадян Білорусі силою захоплювати владу, заклики до радикальних дій, що загрожувало нацбезпеці країни.

Максима Знака визнали винним у таких же злочинах: створення екстремістських угруповань і заклики до силового захоплення влади.

Зазначимо, у Марії Колесникової цікава доля. Вона лише у 2020 році повернулася на Батьківщину в Білорусь, де вирішила зайнятися активною політичною діяльністю, ставши координатором штабу опозиційного кандидата в президенти Віктора Бабарика, який опинився в катівнях КДБ. До цього Колесникова працювала 12 років музикантом у Штутгарті. Після того, як стало зрозуміло, що Бабарика не вийде на свободу і не братиме участі у виборах, Марія Колесникова стала одним із лідерів опозиційного руху. Затримали Колесникову рік тому на україно-білоруському кордоні.

Опозиційного адвоката Максима Знака теж затримали рік тому за підтримку опозиційного руху і за заклики білорусів до екстремістської діяльності.

Також читайте на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, де знаходиться білоруська опозиціонерка Марія Колесникова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини