Головна Новини Політика зовнішня політика Велика Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів: на що спрямують кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів: на що спрямують кошти

Про виділення у 2023-му 2,3 млрд фунтів стерлінгів оголосив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес.

29 грудня 2022, 17:22
Поділіться публікацією:

“2,3 мільярда фунтів стерлінгів надамо підтримку наступного року, і ми переконаємося, що вони мають необхідні системи зброї, і на даний момент Сполучене Королівство піде та допоможе їм придбати їх з інших країн світу. Ми забезпечимо системи озброєнь, які відповідають їх радянській епосі”, — цитує слова Уоллеса TheGuardian. 

Велика Британія виділить Україні 2,3 млрд фунтів: на що спрямують кошти

Фото: https://pixabay.com/


Міністр оборони Англії також нагадав, що Лондон нещодавно виділив тисячі протиповітряних ракет, щоб Україна змогла збивати безпілотники. У той же час Велика Британія ділиться своїми знаннями та досвідом для забезпечення кращої координації протиповітряної оборони. Крім того, допомагає, щоб Україна змогла відтыснити збройні сили Росії на землі.


“Я помітив вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, ми повинні вказати та нагадати світові, що ми бачимо, як Росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у військових злочинах, зґвалтуваннях і тому подібному, і ви не можете ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому і переконатися, що Росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить зараз, це матиме довгострокові наслідки”, — додав міністр оборони Великобританії.


Як відомо, Рада ЄС погодила новий механізм допомоги Україні на 2023 рік на 18 млрд євро. Крім того, Конгрес США підтримав надання близько 45 млрд доларів екстреної допомоги Києву в різних формах, передусім для потреб оборони. 


Ми також писали, що Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд доларів. Програма передбачає торгове фінансування для українських банків, агросектора та малого й середнього бізнесу. Загальний обсяг проєктів українських підприємств, що потенційно будуть профінансовані, може становити більше 6 млрд. доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

29 грудня 2022, 17:54

Да похер сколько денег выделят! Все все равно разворуют и до народа не дойдет ни копейки!


Новини