Головна Новини Політика зовнішня політика Ватикан відреагував на ймовірну зустріч Зеленського і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан відреагував на ймовірну зустріч Зеленського і Путіна

Папа Римський Франциск може особисто бути присутнім на зустрічі президентів України і Росії

29 квітня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Розмови про ймовірне проведення президентських переговорів по Донбасу на території Ватикану дійшли і до Святого Престолу.

Ватикан відреагував на ймовірну зустріч Зеленського і Путіна

Папа Римський Франциск. Фото: Shutterstock

Як інформує "РБК-Україна", представники Папи Римського заявили про готовність підтримати будь-яку зустріч, яка прискорить повернення миру на сході України.

За словами дипломата Ватикану, кардинала Леонардо Сандрі, Престол може організувати посередництво між українським президентом Володимиром Зеленським та його колегою із РФ Володимиром Путіним. При цьому у Папи зазначають, що не отримували ніякої інформації про зустріч, яка, ймовірно, готується.

Як відомо, Папа Римський нерідко бере участь у різних переговорах, головна ідея яких — прихід до миру і припинення військових конфліктів.

За словами Сандрі, Папа Франциск може бути присутнім при розмові очільників української та російського держав. Нібито наявність високопоставленої духовної особи поруч може посприяти примиренню двох конфліктуючих сторін.

Разом із цим у Ватикані зазначають, що будь-яке втручання з боку Святого Престолу у перемовини стосовно Донбасу може відбутися лише після закінчення офіційної частини переговорів. Сандрі нагадав, що ситуацію з ОРДЛО нині вирішують делегації Тристоронньої контактної групи в рамках так званого "Мінського формату".

Варто зазначити, що дипломати Ватикану підкреслюють — якщо у них просять допомогти посприяти примиренню, вони ніколи не відмовляють і не відступають.

Додамо, нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про інші можливі "майданчики" для зустрічі Зеленського і Путіна. Серед варіантів — не лише Ватикан, а й Ізраїль, Туреччина і навіть Австрія.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як, на думку Леоніда Кравчука, Україна може "вивести" Володимира Путіна на діалог щодо питання Донбасу.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка ситуація із переговорами ТКГ щодо ймовірного великоднього перемир'я поблизу лінії розмежування. Оцінки експертів шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини