Головна Новини Політика зовнішня політика "Вагнер" перетворився на "освітню організацію"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнер" перетворився на "освітню організацію"

"Група Вагнер" тепер в республіці Білорусь знаходиться цілком офіційно

16 серпня 2023, 22:00
Поділіться публікацією:

У державному реєстрі юридичних осіб республіки Білорусі з’явилася компанія під назвою "Група Вагнер". Вона зареєстрована як освітня організація. Про це повідомляють "Коментарі".

"Вагнер" перетворився на "освітню організацію"

До України ПВК "Вагнер" воювала в Африці та на Близькому Сході

Її адреса збігається з ймовірним місцем розташування у Білорусі найманців російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Витяг із реєстру наводить видання "Ротонда". Згідно з ним, товариство з обмеженою відповідальністю "Група Вагнер" було зареєстровано 4 серпня у райвиконкомі Осиповицького району Могилівської області. Основною та єдиною діяльністю компанії заявлена освітня. У реєстрі така діяльність проходить під кодом 85590. Під цей код, уточнює "Ротонда", підпадають навчальні центри з корекційними курсами, курси з підвищення кваліфікації, навчання іноземних мов, комп’ютерні курси, курси виживання, релігійне навчання, навчання ораторському мистецтву та швидкому читанню.

Нагадаємо, що під час заколоту 23-24 червня, який Євген Пригожин назвав "маршем справедливості", вагнерівці без спротиву захопили Ростов-на-Дону. Потім, рухаючись федеральною трасою, під прикриттям цивільного транспорту вони пройшли, не зустрівши опори, Воронєж та Липецьк у напрямку Москви. Свій рух до російської столиці вони спинили лише за 200 кілометрів від Москви.

Як стало згодом відомо, керівництво РФ готувало Моксву до оборони, але в її розпорядженні було лише близько 10 тисяч бійців, зокрема курсанти. 

В конфлікт між Путіним та Пригожиним, який вимагав видати йому міністра оборони Сергія Шойгу та главу генштаба Валерія Герасимова, втрутився глава Білорусі Олександр Лукашенко. За його словами, йому вдалося умовити Пригожина відмовитися від своїх першочергових вимог, відійти від Москви та повернутись до польових таборів. За це йому було обіцяно закриття кримінальної справи щодо нього, не переслідування його бійців, яким дадуть змогу "піти до Білорусі". Тут вони, за словами Лукашенка, навчатимуть місцевих силовиків.

Через їх появу в Білорусі своє занепокоєння висловили суміжні країни НАТО — Польща, Литва та Латвія.

Тим часом, Медведєв погрожує Заходу новими ударами.

Перше судно пішло на прорив російської блокади.

А колишня невістка Ющенка розважалася на вечірці з росіянами в Монако.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини