Головна Новини Політика зовнішня політика В якому випадку ВСУ можуть почати силове звільнення Донбасу — Арестович
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому випадку ВСУ можуть почати силове звільнення Донбасу — Арестович

Наступ українських військових на Донбасі відбудеться лише як відповідь на повноцінне напад Росії

31 серпня 2021, 13:17
Поділіться публікацією:

Пошук дипломатичного виходу із воєнної ситуації на сході України — головне завдання влади і дипломатів. За словами радника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Олексія Арестовича, наступ військовослужбовців ЗСУ на окуповані території можливе лише якщо РФ "не залишить вибору". Інформацію повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Україна 24".

В якому випадку ВСУ можуть почати силове звільнення Донбасу — Арестович

Арестович заявив, що миротворців на Донбасі не буде. Фото із відкритих джерел

Арестович підкреслив, що для вирішення ситуації з наявністю в Україні ОРДЛО влада не збирається застосовувати силові методи. Сюди ж можна і віднести ймовірне проведення будь-яких миротворчих операцій із задіянням військовослужбовців із іноземних держав.

Останнє є дуже нелогічним за досить простої причини. Як говорить Олексій Арестович, від моменту початку підготовки до безпосередньо самої операції найчастіше проходить від півтора до двох років. До того ж, на "миротворців" повинні дати згоду всі сторони конфлікту. На думку чиновника, РФ, яка прагне до легітимізації самопроголошених республік ОРДЛО, навряд чи схвалить такий підхід до закінчення війни.

"Можна зробити операцію по" встановленню миру ", але це означатиме війну з РФ. ОБСЄ і ООН не підуть на це", — додав Арестович.

Також спікер делегації нагадав, що на окупованих територіях Донбасу залишається величезна кількість мирного українського населення. Будь-яка ж силова "зачистка" є загрозою загибелі звичайних громадян, тому Україна не розглядає подібного сценарію.

"Ми підемо [в атаку], якщо на нас нападуть росіяни. Вони не залишать нам вибору. Тоді ми підемо воювати і навіть будемо йти в контрнаступ. Але самі не передбачаємо", — розповів Олексій Арестович.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що г лава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров оцінив можливість початку нової світової війни. За словами російського чиновника, такі події є неприйнятними. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що експерти по-різному оцінюють ймовірність повномасштабної війни Росії проти України. Однак повністю подібного сценарію не виключають. За словами керівника вітчизняної делегації в ТКГ Леоніда Кравчука, раптова повноцінна атака РФ на українську державу може стати причиною Третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гомть

31 серпня 2021, 14:15

арестович - трепло безмозглое


Новини