Головна Новини Політика зовнішня політика В Україну їде головний дипломат Угорщини: знаємо навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну їде головний дипломат Угорщини: знаємо навіщо

Зустріч дипломатів України та Угорщини відбудеться у Києві

14 січня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Угорщина — країна з якою Україна має досить напружені відносини. Вони погіршилися після 2017 року, коли був прийнятий новий закон про освіту. Тоді ж керівництво Угорщини стало блокувати засідання Україна-НАТО. Уряд Угорщини також неодноразово заявляло про порушення прав угорців, які живуть в Україні. Все це не могло залишитися поза поле зору дипломатичних відомств обох країн.

В Україну їде головний дипломат Угорщини: знаємо навіщо

Прапори України та Угорщини / фото apostrophe.ua

Тепер же глави Міністерств закордонних справ України та Угорщини — Дмитро Кулеба і Петер Сійярто вирішили провести зустріч в Києві і обговорити серйозну кризу між країнами.

Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже підтвердив, що візит його угорського колеги вже узгоджений. Зустріч повинна пройти вже в січні.

"Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім повинні миритися, тому що залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що в кінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації в двосторонніх відносинах і шляхів вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги", — повідомив Кулеба в коментар і"Європейській правді".

Втім, про офіційне засідання комісії, що представляє обидві сторони, мова не йде — вважається, що персональний візит глави угорського МЗС спрямований на пошук рішення по виходу з кризи.

Відзначається, що ініціатором зустрічі стала угорська сторона.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Міністерство закордонних справ 1 грудня був викликаний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Як повідомляє прес-служба МЗС України, розмова торкнулася інциденту, коли депутати ОТО в Закарпатській області виконали гімн Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини