Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні заявили, що Європа може отримати гарантію безпеки на десятиліття
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заявили, що Європа може отримати гарантію безпеки на десятиліття

Дмитро Кулеба вважає, що гарантія безпеки для Європи на десятиліття може стати вступом України до НАТО та ЄС.

28 березня 2023, 14:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні на полі бою визначається майбутнє євроатлантичної безпеки. Вступ нашої країни до ЄС та НАТО стане гарантією безпеки Європи на десятиліття. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу МЗС.

В Україні заявили, що Європа може отримати гарантію безпеки на десятиліття

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Під час онлайн-виступу як почесний гість міністерського заходу Адріатичної Хартії, міністр закордонних справ України наголосив на важливості шляху України до членства в НАТО. За словами Дмитра Кулеби, Україна є донором безпеки для всієї євроатлантичної спільноти. Завдяки допомозі партнерів українська армія стримує Росію, яка є найбільш деструктивною та агресивною силою у сучасній історії.

"Реальність полягає в тому, що вступ України до НАТО — на користь як нашої держави, так і самого Альянсу. Українська сила, стійкість і хоробрість стануть вагомим внеском у колективну безпеку, так само як велике, загартоване в бою та взаємосумісне з арміями союзників українське військо", — заявив Дмитро Кулеба.

Також Кулеба висловив сподівання, що нинішній саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить рішення про те, що Альянс прагне бачити нашу країну у своєму складі.

"Вступ України до ЄС та НАТО завершить переформатування глобальної архітектури безпеки та гарантуватиме безпеку європейського континенту на десятиліття вперед", — додав міністр.

Насамкінець міністр зазначив, що чим більше допомоги Україна отримає сьогодні, тим швидше зможе завершити війну перемогою на полі бою і тим менше ресурсів доведеться витратити у довгостроковій перспективі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знищення Донбасу росіяни подають як "перемогу" — чого намагаються здобути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини