Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні відреагували на звинувачення білоруського КДБ щодо незаконного постачання зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на звинувачення білоруського КДБ щодо незаконного постачання зброї

Білорусь намагаються залякати надуманим зовнішнім ворогом

10 березня 2021, 13:46
Поділіться публікацією:

Представники українського уряду обурені заявами білоруських спецслужб про незаконне постачання зброї з України для "дестабілізації ситуації в країні". Доволі однозначно ситуацію прокоментував речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

В Україні відреагували на звинувачення білоруського КДБ щодо незаконного постачання зброї

Білорусь звинуватила Україну в незаконних поставках зброї. Фото: Sergei Grits/AP

Представники команди самопроголошеного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка вже неодноразово звинувачували Україну в підтримці місцевої опозиції. Заяви про постачання незаконної зброї також з’являлися в пресі час від часу, але днями пролунали із уст очільника білоруської КДБ Івана Тертеля.

Під час інтерв’ю на телеканалі "Беларусь 1" у програмі "Розмова у президента" Тертель заявив, що нині Білорусь вимушена жити в реаліях, коли на її територію постійно завозиться українська зброя — "великі, величезні партії".

"Планувалися терористичні акти як стосовно об’єктів державних відомств, так і стосовно окремих посадових осіб, в тому числі із загрозою загибелі значної кількості населення", — зазначив на камеру представник білоруського КДБ.

За словами Тертеля, таким чином українці намагаються дестабілізувати ситуацію в Білорусі, "підігруючи" опозиціонерам, яким не подобається влада Лукашенка. Мало того — КДБ начебто зверталося до української Генеральної прокуратури, надаючи відповідні факти, в тому числі прізвища і телефони осіб, які переправляють зброю. Та, як констатував Іван Тертель, відповіді вони не отримали. Саме тому білоруські правоохоронці нібито роблять усе можливе, аби убезпечити громадян від пагубного зовнішнього впливу України.

Реакція наших державників не змусила себе чекати. Представники МЗС України назвали подібні необґрунтовані заяви "повною нісенітницею", нагадавши, що до подібних звинувачень Білорусь вдається вже не вперше.

"Категорично відкидаємо заїжджену мантру про "зброю з України", — в особистому Twitter-акаунті написав вже згаданий Олег Ніколенко.

На думку речника МЗС, білоруська влада намагається укріпитися на власних позиціях, створюючи вигаданого зовнішнього ворога, якого використовують для залякування пересічних громадян. Таку поведінку слід припинити.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, яким чином можуть бути пов’язані білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська та американський уряд. Докладніше про ймовірний "сюрприз" для Лукашенка, підготований спільно США та командою Тихановської, читайте у нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, про які багатства самопроголошеного президента Білорусі стало відомо завдяки новому фільму-викриттю від опозиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини