Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні хочуть створити Центр боротьби з фейками: хто його очолить
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть створити Центр боротьби з фейками: хто його очолить

Презентація Центру боротьби з фейками запланована на кінець березня 2021 року

19 березня 2021, 18:33
Поділіться публікацією:

В Україні планують створити Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який буде боротися з фейками і дезінформацією. Центр діятиме при Міністерстві культури і інформаційної політики, а очолить його Любов Цибульська. Про це йдеться на сайті Мінкульту 19 березня.

В Україні хочуть створити Центр боротьби з фейками: хто його очолить

Любов Цибульська - фото з відкритих джерел

Зазначається, що Цибульська — керівник групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру. Вона також є радником з протидії інформаційним загрозам міністра закордонних справ України.

"Серед основних напрямків її роботи — дослідження російської дезінформації, вивчення основних наративів російської пропаганди і механізмів їх впливу на аудиторії, вивчення російських інформаційних операцій в Україні і на Заході", — йдеться в повідомленні Мінкульту.

Як зазначили в міністерстві, презентація напрямків діяльності та програм Центру боротьби з фейками запланована на кінець березня 2021 року.

"Я хочу...допомогти державі зі стратегічними комунікаціями — чіткими, зрозумілими і скоординованими. Окремим своїм завданням бачу постійне інформування не лише української, а й міжнародної громадськості про агресію Росії і роботу над посиленням санкцій проти агресора", — заявила Цибульська.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли виданню "Коментарі", хто і чому може поширювати неправдиву інформацію щодо карантину, коронавірусу і заходів боротьби з епідемією. Газета The Financial Times з посиланням на доповідь Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (EEAS) повідомила, що російські медіа ведуть "кампанію з дезінформації", пов'язану з боротьбою з коронавірусом SARS-CoV-2. Мета — підірвати довіру суспільства до національних систем охорони здоров'я, посилити кризу в країнах Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини