Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні готові забути на якийсь час про Taurus: що Київ просить у Берліна натомість
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні готові забути на якийсь час про Taurus: що Київ просить у Берліна натомість

Дмитро Кулеба заявив, якщо Німеччина відмовляється передавати ракети Taurus, Київ проситиме ще більше систем ППО

6 листопада 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Україна заплющить очі на небажання Німеччини передавати крилаті ракети Taurus і не так активно педалюватиме це питання, якщо Берлін забезпечить нашу країну додатковими системами ППО напередодні непростої зими. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Welt".

В Україні готові забути на якийсь час про Taurus: що Київ просить у Берліна натомість

Ракети Taurus. Фото: з відкритих джерел

"Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми заплющимо очі, якщо не отримаємо (Ред. – ракети) Taurus, але отримаємо системи ППО. Ми намагаємося захистити наші електростанції якнайкраще. Але росіяни вчаться. Вони ще раз перевірять нашу витривалість своїми ракетами. Але ми переможемо", — заявив міністр.

Він зазначив, що під час розмов із західними партнерами українські дипломати не припиняють просувати тему про можливість постачання ракет Taurus Україні.

Дмитро Кулеба зазначив, що Німеччина – це та країна, яка завжди дотримується дуже високих моральних стандартів, при цьому німці не завжди розуміють, який розворот вони вже здійснили та на які кроки зважилися на цьому протистоянні.

Варто зазначити, що незабаром буде вже рік, як Київ уперше звернувся до німецького уряду з проханням надати далекобійні ракети Taurus. Тоді вважалося, що ці ракети можуть посилити та прискорити контрнаступ ЗСУ, адже з'явиться можливість бути по тилових районах окупантів. Але Німеччина так і не наважилася ухвалити позитивне для України рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц розповів про свій страх – чому відмовляє Києву у постачанні ракет Taurus.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини