Головна Новини Політика зовнішня політика В України є шанс отримати бойові кораблі від партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

В України є шанс отримати бойові кораблі від партнерів

Країни-партнери, вірогідно, розглядають можливість передачі Силам оборони України ще й військових суден

9 лютого 2023, 22:28
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков зробив натяк на плани держави отримати від союзників бойові кораблі, опублікувавши недвозначний пост у соцмережахА на опублікованій світлині Олексій Резніков разом зі своїм литовським колегою Арвідасом Анушаускасом стоять на тлі військового корабля. Буквально днями Анушаускас побував з візитом в Україні.

В України є шанс отримати бойові кораблі від партнерів

Бойові кораблі для України від союзників

"Всього рік тому ніхто б не повірив, що українська армія буде озброєна Stinger. Литва стала першою країною, яка надіслала нам ці ПЗРК. Отже, чи може хтось зараз сказати, що отримати бойові кораблі було б неможливо?" – йдеться у дописі українського міністра.

Захід демонструє, що вже не боїться Росію – і має намір допомогти Україні перемогти агресора. 

В України є шанс отримати бойові кораблі від партнерів - фото 2

До того ж Володимир Зеленський повідомив з Брюсселя про певні позитивні рішення щодо передавання державі західних винищувачів. Зокрема, відомо, що таку можливість на сьогодні обмірковує Велика Британія. Хоч там і попереджали, що терміни передавання літаків у разі позитивного рішення не будуть швидкими.

А керівник Офісу президента Андрій Єрмак написав у соцмережах, що "питання далекобійної зброї та винищувачів для України вирішене".

Як писали "Коментарі" раніше, постачання літаків для України – це особливий момент, який не може йти в розріз із союзниками. Тобто всі країни НАТО повинні зайняти єдину позицію з цього питання. Польща готова передати винищувачі Україні, але не готова бути першою у цьому питанні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна спільно з НАТО почала виготовляти боєприпаси Державний концерн "Укроборонпром" та одна з країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120 мм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини