Головна Новини Політика зовнішня політика В Угорщині відреагували на скандал із Порошенком, якого не випустили за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині відреагували на скандал із Порошенком, якого не випустили за кордон

В Угорщині назвали скандал з Порошенком "політичною боротьбою"

3 грудня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Влада Угорщини відреагувала  на заяву СБУ,  про те, що Петро Порошенко  мав зустрітись з  очільником уряду Угорщини Віктором Орбаном під час  відрядження за кордон. Стверджують, що Україна ніби не  є готовою  до членства у Євросоюзі. Про це заявив  спікер  уряду Угорщини  Золтан Ковач. 

В Угорщині відреагували на скандал із Порошенком, якого не випустили за кордон

Петро Порошенко (фото з відкритих джерел)

В повідомленні стверджується, що Угорщина "не бажає відігравати жодної ролі у внутрішньополітичній боротьбі президента Зеленського".

"Подібні новини та політичні чистки є ще одним свідченням того, що Україна ще не готова до членства в Європейському Союзі", – заявив  речник угорського уряду.

При цьому,  Золтан Ковач  в тексті  оприлюдненого повідомлення  не заперечує самого факту  можливого приїзду   колишнього українського президента.

До слова,  ще 30 листопада  Петру Порошенку  не дозволили виїхати  з  території України Його завернули під час перетину кордону, не беручи   до уваги  те, що відрядження підписав  голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.  Екс-президент  сказав, що в нього  в планах  десяток зустрічей  на території  Польщі та  в Сполучених Штатах.  В Польщі   Порошенко  мав намір обговорити зняття блокади перевізників на кордоні. З  представниками США —   майбутнє  забезпечення фінансування  допомоги військовим, яка цьогоріч  майже вичерпалась. Проте,  за  інформацією прикордонників, його відрядження  скасували.

В парламенті дещо пізніше  заявили, що скасована поїздка   українського політика  після надходження  "секретного листа".

Вже  на другий день  представники СБУ  заявили, що  Порошенку  не  дозволили поїхати  з країни з їх  ініціативи.  Як стверджує   спецслужба,  Росія  підготувала провокацію,  куди  планували втягнути і  колишнього президента. ІПСО  планувало змінити настрої  країн-партнерів антиросійської коаліції та підштовхувати Україну до перемовин  з РФ на умовах заморожування війни. Цей наратив  мали  намір  одобрити й  представники іноземних проросійських політичних  сил.  При цьому,  Порошенко  мав намір  зустрітись  з керівником уряду Угорщини Віктором Орбаном,  що постійно   оприлюднює антиукраїнські позиції, є "другом Путіна" і закликає до  зняття санкцій з РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Порошенко хотів покинути Україну на Львівщині

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 грудня 2023, 22:07

Обидва брудних, потрапили у бруд. Чи є в світі клаптик землі вільний від юдейських конфліктів?


Новини