Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ розповіли, чи є в Україні «план Б» для Донбасу замість Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ розповіли, чи є в Україні «план Б» для Донбасу замість Мінських угод

Найбільш вірогідним є варіант «переписування» Мінських домовленостей, каже Резніков

10 квітня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

Питання війни на Донбасі і можливого нападу Росії на інші території України не втрачає своєї актуальності. Ця тема обговорюється як простими українцями, так і високопоставленими чиновниками. За словами віце-прем'єра, члена вітчизняної делегації в ТКГ із питань Донбасу Олексія Резнікова, для досягнення миру необхідно змінити існуючі "Мінські угоди", повідомляє "BBC Україна".

У ТКГ розповіли, чи є в Україні «план Б» для Донбасу замість Мінських угод

Олексій Резніков. Фото із відкритих джерел

Як стверджує Резніков, про наявність повноцінного "запасного" плану щодо війни на Донбасі українські політики ніколи не стверджували безпосередньо. Однак при цьому часто обговорювалися ймовірні "переписування" "Мінська", адже частина прописаних вимог в документі не підходить Україні.

Урядовець запевняє, що найбільше питань викликають прописані терміни проведення виборів на непідконтрольній Києву території. Олексій Резніков переконаний, що спершу Україна повинна почати контролювати свої кордони, без впливу російських бойовиків на місцевих жителів. Тільки після цього можна починати говорити про волевиявлення громадян.

Однак "Мінські домовленості" стверджують про зворотну черговість. Тому документу і необхідна ґрунтовна редактура. При цьому Резніков каже, що для цього необхідна згода всієї "Нормандської четвірки", аби сісти за переговорний процес.

Зміни домовленостей і можуть стати тим самим "планом Б" для України. Нині ж спостерігається лише те, що Росія всіляко намагається домогтися від України реалізації "Мінська" у його нинішньому вигляді.

За словами Резнікова, це навряд чи станеться. На підтвердження своїх слів політик наводить паризьку розмову президента Володимира Зеленського з главою РФ Володимиром Путіним. Тоді, як пояснює член ТКГ, Зеленський прямо сказав, що Донбас отримає вибори тільки після взяття українською армією кордону під контроль.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як представники так званих "ЛДНР", за словами Леоніда Кравчука, впливають на переговори ТКГ.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи посприяє миру на Донбасі майбутня зустріч президента Зеленського з главою Франції Макрона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини