Головна Новини Політика зовнішня політика В РНБО розповіли про введення санкцій проти Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО розповіли про введення санкцій проти Коломойського

Там назвали умову для санкцій

16 березня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

У Раді національної безпеки і оборони України розповіли про можливість введення санкцій проти олігарха і колишнього голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Про це повідомили в РНБО у відповідь на запит видання "Радіо Свобода".

В РНБО розповіли про введення санкцій проти Коломойського

Фото: Reuters

У РНБО заявили, що санкції проти Коломойського будуть розглядатися тільки в тому випадку, якщо надійдуть відповідні пропозиції.

Це означає, що санкції можуть бути розглянуті й введені РНБО, якщо з цього приводу буде звернення відповідних державних органів, які мають на це право, згідно із законом України "Про санкції".

Згідно з цим же законом, РНБО розглядає питання введення санкція виключно грунтуючись на пропозиціях Верховної Ради України, Президента, Кабінету міністрів, Національного банку і Служби безпеки України.

Довідка 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій проти нардепа Тараса Козака та його активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.

Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії та працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни в ЄС і НАТО.

19 лютого РНБО ввів санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, громадянської дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк і ряду інших осіб за фінансування тероризму. Секретар РНБО Данилов назвав їх терористичним угрупуванням, яка постачає паливом бойовиків на окупованому Донбасі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, хто повинен відповідати за харківські угоди.

Читайте також, що чекає Донбас в майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини