Головна Новини Політика зовнішня політика В ОП повідомили дату проведення третього раунду перемовин між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП повідомили дату проведення третього раунду перемовин між Україною та РФ

Україна взагалі не довіряє Росії, тому хоче мати відповідального міжнародного посередника

4 березня 2022, 17:46
Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що третій етап перемовин між Україною та Росією може відбутися вже на цих вихідних — 5 чи 6 березня. Таку заяву Подоляк зробив 4 березня на прес-конференції у Львові. Про це повідомляє УНІАН.

В ОП повідомили дату проведення третього раунду перемовин між Україною та РФ

Михайло Подоляк - фото з відкритих джерел

Подоляк зазначив, що переговори проходять саме на території Білорусі, адже Росія відмовляється від участі будь-яких інших країн-посередників.

"Можливо, пізніше буде інша країна... — Туреччина чи Угорщина, чи Польща, наприклад..., тому що Білорусь використовується як плацдарм для атаки на наші міста", — зазначив Подоляк.

Радник голови ОП заявив, що з українською делегацією під час переговорів "не дуже можна розмовляти з позиції сили".

"Тому було дуже конструктивна обстановка, як не дивно. Ми розмовляли. Були претензії з одного боку, ми висловлювали свої претензії...", — додав Михайло Подоляк.

Подоляк також наголосив, що нині немає фінального документа з результатами переговорів, тому що РФ недооцінила президента України та нашу державу в цілому й жила із завищеними сподіваннями щодо себе.

"Ми РФ взагалі не довіряємо, тому ми хочемо мати відповідального міжнародного посередника. І ми будемо йти за юридичною процедурою й фіксувати будь-які порушення", — заявив Подоляк.

Як повідомляли раніше "Коментарі", війська РФ відмовилися схвалити "зелений коридор" у Херсонській області. Російські окупанти заявляють, що займуться гуманітарною допомогою місцевому населенню самостійно. Натомість влада України вжила всіх заходів для надання жителям Херсонської області предметів першої необхідності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини