Головна Новини Політика зовнішня політика В ООН спрогнозували, в якій країні житиме найбільше людей
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН спрогнозували, в якій країні житиме найбільше людей

З середини 2023 року Китай, ймовірно, уступить першість по кількості населення

19 квітня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Населення Індії перевищить населення Китаю до середини 2023 року. Про це йдеться у доповіді Фонду ООН у галузі народонаселення, передають "Коментарі".

В ООН спрогнозували, в якій країні житиме найбільше людей

Індія випереджає Китай за ростом населення

Чисельність населення Індії до середини 2023 досягне 1,4286 млрд осіб, перевищивши населення Китаю, яке складе 1,4257 млрд осіб.

"Назвати день, коли населення Індії перевищить населення Китаю, не вийде, оскільки точна дата не може бути відома", — прокоментував ці дані представник Фонду ООН в галузі народонаселення Едді Райт.

Нагадаємо, що зменшення зростання населення Китайської народної республіки (КНР) пов'язують з наслідками проведення політики  Комуністичної партії Китаю у галузі демографії щодо обмеження народжуваності "Одна родина — одна дитина". Вона проголошена та здійснювана політичним режимом КНР протягом майже тридцять років. Фахівці підрахували, що обмеження народжуваності дозволило за період із кінця 1970-х років запобігти близько 400 мільйонам народжень. Але провадження "політики однієї дитини" посилює дисбаланс населення за віком. Очікується, що до 2040 число китайців літнього віку сягне чверті мільярда й у 2—3 рази перевищить кількість мешканців країни, молодших за 20 років. Дисбаланс у віковому розподілі населення Китаю призводить до додаткових витрат держбюджету на соціальне страхування та медобслуговування.

Тим часом, ЗМІ назвали дві країни, які у квітні купували російську нафту дорожче "стелі цін".

Окупанти продовжують вести запеклі бої за два міста Донбасу.

Любителі Росії "Кролики" Данилець і Мойсеєнко потрапили у новий скандал у США і Канаді. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини