Головна Новини Політика зовнішня політика В ООН планують провести віртуальне засідання щодо анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН планують провести віртуальне засідання щодо анексії Криму

Засідання відбудеться 12 березня

10 березня 2021, 17:24
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що в ООН 12 березня відбудеться Віртуальне засідання високого рівня за формулою "Арріан" на тему анексії Криму. Про це стало відомо в середу, 10 березня.

В ООН планують провести віртуальне засідання щодо анексії Криму

Будівля ООН - фото з відкритих джерел

Засідання скликається державами-членами Ради безпеки ООН — Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США і Францією — разом з Україною. У ньому візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і ряд міністрів і заступників міністрів закордонних справ країн-партнерів.

"Понад двадцять країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами цього заходу. З брифінгами виступлять помічниця генсекретаря ООН з прав людини Ілзе Брандс Керіс, президент Potomac Foundation Філіп Карбер, координатор медійної ініціативи за права людини Марія Томак", — йдеться в повідомленні.

Мета заходу — посилити увагу Радбезу ООН і міжнародного співтовариства до порушення Росією міжнародного права і спроб легітимізувати анексію Криму.

Планується, що учасники засідання обговорять триваючу мілітаризацію Криму та регіону Чорного і Азовського морів, порушення прав людини, погіршення економічної та екологічної ситуації на Кримському півострові.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що робив і обіцяв новий президент США Джо Байден під час анексії Криму Росією в березні 2014 року, коли обіймав посаду віце-президента в адміністрації Барака Обами. За його словами, на початку 2014 року американці не говорили про те, що Україні потрібно заспокоїтися і припинити опір Росії. Він заявив, що Байден тоді сказав, що буде робити все, що від нього залежить, однак у нього є свій президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mfa.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини