Головна Новини Політика зовнішня політика В ООН не змогли чітко відповісти, хто обстрілює Запорізьку АЕС: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН не змогли чітко відповісти, хто обстрілює Запорізьку АЕС: подробиці

Але в ООН все одно закликають припинити обстріли ЗАЕС

29 серпня 2022, 21:45 comments1288
Поділіться публікацією:

В ООН не мають оцінок з приводу ситуації та того, хто стріляє по  Запорізькій АЕС. Таку заяву під час брифінгу зробив речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік 

В ООН не змогли чітко відповісти, хто обстрілює Запорізьку АЕС: подробиці

Запорізька АЕС (фото з відкритих джерел)

"У нас немає оцінки того, хто обстрілює ЗАЕС", — відповів Дюжаррік.

Але він вкотре наголосив, що в ООН все одно закликають зупинити обстріли Запорізької атомної станції.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому США дають Україні більше зброї. 27 серпня, з'явилася інформація про те, що Пентагон має намір частіше використовувати морський транспорт для доставки зброї Збройним силам України замість авіації. За словами заступника директора з операцій Транспортного командування США полковника Стівена Путхоффа, після початку постачання в Україну гаубиць виникла потреба у більшій кількості боєприпасів і завдяки морським перевезенням вийде не тільки задовольнити цей запит, а й здійснювати постачання наперед.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна вже не хоче ПДЧ в НАТО. 24 лютого кардинально змінило обставини і тепер Україна потенційно не прагне отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Наразі мета України одна – це повноцінне членство у Північноатлантичному альянсі, заявила віце-прем'єр із європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина. Чиновниця зазначила, що якби Україні запропонували ПДЧ до повномасштабного вторгнення Росії, то Київ був би задоволений таким рішенням. Сьогодні ж пропозиція ПДЧ у рамках НАТО буде рівнозначною рішенню Бухарестського саміту 2008 року. За її словами, аналіз відповідності українського сектору безпеки та оборони та інших структур стандартам НАТО показав, що Україна де-факто вже запровадила дуже багато практик Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини