Головна Новини Політика зовнішня політика В очікуванні тет-а-тета Зеленського і Байдена: про що повинні поговорити президенти США і України
commentss НОВИНИ Всі новини

В очікуванні тет-а-тета Зеленського і Байдена: про що повинні поговорити президенти США і України

Експерти розповіли, які теми можуть стати предметом обговорення під час першого особистого спілкування Зеленського і Байдена

31 березня 2021, 18:32
Поділіться публікацією:

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевняє, що президент США Джо Байден, інавгурація якого відбулася більше двох місяців тому, має намір провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. "Коментарі" дізналися в експертів, що можуть обговорити Зеленський і Байден під час першого особистого спілкування.

В очікуванні тет-а-тета Зеленського і Байдена: про що повинні поговорити президенти США і України

Фото з відкритих джерел

"Байден зараз зосереджений на вирішенні проблеми корона-кризи"

Політтехнолог, партнер SIC Group, Глава Інституту демократії і розвитку "PolitA", член IGAPA лідер партії Національна платформа Катерина Одарченко вважає, що слід звернути увагу на ряд звітів з приводу України, опублікованих офіційними органами США. У тому числі Держдепом.

"Там підняті неприємні для нас моменти. І щодо дезінформації, яка йшла з України під час американських виборів (за що вже введений ряд санкцій). І щодо слабкого прогресу з реформами, особливо судової системи. Теми старі та неприємні. Тому розмова президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського, коли б вона не відбулася, може базуватися навколо цих тем. І, звичайно, буде піднята тема російської агресії, окупації Криму, частини Донбасу", — прогнозує Катерина Одарченко.

При цьому вона відзначає, що Байден зараз зосереджений на вирішення проблеми корона-кризи. Вакцинація, відновлення економіки — в пріоритеті. А зовнішньополітичні пріоритети — точно не український напрямок. Є головний подразник — Китай. Є Іран, Північна Корея. Є та ж Росія, у вибудовуванні взаємин з якою вже буде враховуватися український фактор. Тож, підкреслює Катерина Одарченко, не варто особливо переживати і запитувати "чому Байден не дзвонить?". Тим більше, що відносини між офіційними Вашингтоном і Києвом будуються не дзвінками і не їх кількістю.

"Дзвінок Байдена Зеленському вже став мемом"

Політолог-міжнародник Вікторія Закревська зазначає, що дзвінок Байдена Зеленському вже став мемом, головним бажанням української опозиції. Але, підкреслює вона, відносини України і США будуються не по телефону, а зусиллями тисяч держслужбовців з обох сторін.

"Подобається це комусь в Україні чи ні, але проблем в комунікації між Україною та США — немає. Головним парламентером по Америці є глава Офісу президента Андрій Єрмак. Він визнаний ефективним не тільки президентом Зеленським, а й американськими колегами. Його недавня розмова з радником з нацбезпеки президента США Джейком Салліваном відкриває завісу над основними темами для переговорів: підтримка суверенітету і територіальної цілісності України, підтримка прагнення України в НАТО, стратегічне партнерство двох країн і підтримка ініціатив Зеленського у боротьбі з корупцією і проведення реформ", — зазначає політолог-міжнародник.

Таким чином, продовжує Вікторія Закревська, опрацьовувався порядок денний майбутньої розмови глав держав.

"Питання безпеки залишаються пріоритетом співпраці, — впевнена вона. — А конструктив у комунікації — це результат визнання американською стороною зусиль української влади з невтручання у виборчий процес в США".

Нагадаємо, в США розробляють "паспорт вакцинації". Відомо, яким він буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kiska

31 березня 2021, 20:41

Мнoго жeнщин хoтят сeксa на одну нoчь. Все они собраны на одном сайте и ждут члeнa для жосткого тpаxа. Все анoнимнo и конфидeнциaльно, peгистpиpуйся пока беcплaнo ----- http://srt.vg/trax


Новини