Головна Новини Політика зовнішня політика В ОБСЄ запропонували поміняти полонених за принципом "всіх на всіх"
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОБСЄ запропонували поміняти полонених за принципом "всіх на всіх"

Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян виступив із пропозицією на церемонії відкриття сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ

18 листопада 2023, 21:23
Поділіться публікацією:

Вірменія запропонувала Азербайджану обмінятися полоненими за принципом "всіх на всіх". Про це, як повідомляють "Коментарі", на церемонії відкриття осінньої сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ у Єревані заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

В ОБСЄ запропонували поміняти полонених за принципом "всіх на всіх"

Пашинян

"Вірменія пропонує Азербайджану обмінятися полоненими за принципом усіх на всіх", — передають слова Пашиняна ЗМІ.

Раніше Нікол Пашинян заявляв, що провідні принципи угоди про мир з Азербайджаном вже погоджено.

"Наша політична воля підписати в наступні місяці угоду про мир з Азербайджаном залишається непохитною. Три ключові принципи миру, по суті, узгоджені з Азербайджаном під час переговорів у Брюсселі", — сказав Пашинян, виступаючи в парламенті.

Як заявляв вірменський прем'єр, передбачається взаємне визнання Вірменією та Азербайджаном територіальної цілісності, проведення делімітації кордонів на основі Алма-Атинської декларації 1991 року та карт Генштабу СРСР 1974-1990 років. Обидві країни, згідно з озвученими принципами, не лише відмовляються від територіальних претензій, а й зобов'язуються надалі не висувати їх. Питання ж "розблокування регіональних комунікацій", що, очевидно, має на увазі долю Зангезурського коридору, має бути здійснене на основі "суверенітету країн". На думку Пашиняна, підписання широкомасштабного договору гальмується недовірою обох країн один до одного, що викликано трьома війнами між ними, які вони пережили за останні тридцять років.

Тим часом, Росія заморозила обміни полоненими: яка причина. Ворог намагається переконати рідних військовополонених у тому, що обміни не відбуваються через перешкоди з українського боку.

У Вірменії розповіли, чи вдалося погодити з Азербайджаном мирний договір. Вірменія підтвердила, що узгодила з Азербайджаном основні засади мирного договору.

Україна розгортає ракети у бік Польщі: Сальдо озвучив нову методичку Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини