Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС зробили важливу заяву про майбутнє Криму і Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС зробили важливу заяву про майбутнє Криму і Донбасу

За словами глави МЗС, мирний договір з Російською Федерацією буде досягнуто дипломатичними методами

28 грудня 2020, 16:06
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Internationale Politik розповів про стосунки України з Російською Федерацією, а також про принципи, якими країна керується в процесі врегулювання ситуації на Донбасі та деокупації Криму.

У МЗС зробили важливу заяву про майбутнє Криму і Донбасу

ФОТО: З відкритих джерел

За словами міністра, наша країна остаточно порвала з "російським світом", а її спільне майбутнє з країнами Заходу неминуче:

"По-перше, Україна ніколи не відмовиться від Криму чи Донбасу. А по-друге, продовжить свій шлях як європейська країна, як частина Заходу, тому що її розрив з "руским міром" остаточний. Все інше — питання часу та дипломатії", — заявив глава МЗС.

Міністр закордонних справ також зазначив, що можливість збереження впливу Кремля на Донбас в обмін на мир виключається, і уряд України не допустить того, щоб даний регіон підкорявся іншій Конституції та правовим нормам, крім як українським.

"Ми ніколи не дозволимо регіону перебувати за межами української конституції і правової системи — наприклад, проводити вибори відповідно до іншого виборчого закону, ніж той, який застосовується до всієї України", — підкреслив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що голова Міністерства закордонних справ України звернувся до Організації Об'єднаних Націй та наголосив на необхідності об'єднати зусилля, щоб подолати наслідки пандемії коронавірусу. Дмитро Кулеба також застеріг від повторення сценаріїв, коли деякі держави намагалися використовувати глобальну кризу для досягнення своїх цілей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергей

28 грудня 2020, 19:34

Придурок

Влад

28 грудня 2020, 16:09

Поживем - увидим..


Новини