Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, коли Росія може масштабно напасти на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, коли Росія може масштабно напасти на Україну

Голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що Кремль може почати повноцінну війну проти України вже через кілька тижнів

20 квітня 2021, 20:23 comments1620
Поділіться публікацією:

Російська агресія стосовно України викликає все більше занепокоєння як у жителів нашої країни, так і в зарубіжних партнерів. В інформпросторі все частіше з'являється інформація про ймовірну повноцінну війну.

У МЗС розповіли, коли Росія може масштабно напасти на Україну

Голова МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

На думку керівника Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, найгірший варіант розвитку подій на Донбасі не можна заперечувати, пише "Укрінформ".

Чиновник вважає, що нині Росія налаштована ще агресивніше, ніж на початку окупаційних дій у Криму і на Донбасі. При цьому Кулеба не впевнений, чи ризикне Путін віддати наказ про повноцінний напад на українські території.

Однак міністр переконаний, що повноцінний аналіз дій російських військовослужбовців дозволяє дійти сумних висновків. Як каже Дмитро Кулеба, Україна може постраждати від вторгнення армії РФ буквально за кілька тижнів.

На думку політика, в передислокації військових підрозділів і всілякої техніки до українських кордонів і в Крим проглядається певна стратегія. Рішення ж у Кремлі прийматиметься, з огляду на подальші дії України і Заходу, стверджує Кулеба.

Також на ймовірність повномасштабного вторгнення впливають й інші фактори. Міністр зазначає, що Володимир Путін може спробувати закінчити війну на власних умовах, почавши ще більший пресинг України. Також РФ здатна ризикнути "показати зуби" Європі і США, які систематично вживають різні санкційні заходи.

Крім цього, впевнений Дмитро Кулеба, на Путіна може тиснути економічна ситуація всередині Росії, яка значно погіршилася останнім часом. Електоральні настрої також не обіцяють нічого хорошого російському президенту і його політсилі. На думку чиновника, у Кремлі можуть спробувати "об'єднати" населення за рахунок можливої військової загрози з боку України, навіть якщо атаку почне сама РФ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які прогнози щодо ймовірного нападу російської армії на Україну озвучив колишній радник Путіна.

Крім цього, є і хороші новини. На порталі ви можете прочитати, до якого "прориву" в питаннях Донбасу вдалося домовитися ТКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини