Головна Новини Політика зовнішня політика В Ізраїлі після слів Небензі закликали Росію до відповіді
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі після слів Небензі закликали Росію до відповіді

Представники єврейської держави закликали всі країни світу чітко позначити свою позицію щодо ХАМАСу

3 листопада 2023, 00:06 comments4210
Поділіться публікацією:

МЗС Ізраїлю виключило можливість нейтралітету у конфлікті з ХАМАС. Ті, хто не засудили ХАМАС, — це прихильники ХАМАС, заявив офіційний представник міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хайат на брифінгу для іноземних журналістів. Про це повідомляють "Коментарі".

В Ізраїлі після слів Небензі закликали Росію до відповіді

Небензя став заперечувати право Ізраїлю на самооборону

"Я хочу надіслати дуже чіткий сигнал міжнародній спільноті: якщо ви не засуджуєте ХАМАС, якщо ви не підтримуєте право Ізраїлю на самооборону, то ви підтримуєте ХАМАС", — заявив Хайат.

Напередодні постійний представник Росії при ООН Василь Небензя розкритикував США та інші західні країни за заяви про наявність Ізраїлю права на самооборону, "хоча як у держави, що окупує, у нього такого права немає". Відповідаючи на запитання ЗМІ про те, чи пов'язані його слова із заявою російського постпреду, представник МЗС Ізраїлю сказав: "Я висловився настільки ясно, наскільки можу".

Нагадаємо, що одноголосно право Ізраїлю на самооборону підтримали США, Канада, Велика Британія, країни ЄС, Україна. Навпаки, противники Заходу – Іран, Сирія, КНДР — підтримали ХАМАС. Більшість арабських країн засудили насильство ХАМАС, але основним винуватцем нападу терористів назвали США та Ізраїль, які, на думку арабів, не дають палестинцям створити свою державу.

Росія де-факто приєдналася до країн, які засуджують Ізраїль — Путін заявив, що головною причиною спалаху насильства став не ХАМАС, а небажання США та Ізраїлю створювати палестинську державу. Після цього відбувся офіційний візит представників ХАМАС до Москви.

Тим часом, Данілов розповів, коли військовим чекати демобілізації.

Вперше за три роки невиліковно хвора Селін Діон з'явилася на публіці.

А дочка Заворотнюк розповіла нові подробиці про стан актриси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини