Головна Новини Політика зовнішня політика В Іспанії протестують проти амністії сепаратистів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії протестують проти амністії сепаратистів

Каталонські сепаратистські партії вимагають звільнити від відповідальності близько 1400 своїх прихильників

18 листопада 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

У Мадриді 170 тисяч осіб вийшли на акцію протесту, присвячену вступу глави Іспанської соціалістичної робітничої партії Педро Санчеса на посаду голови уряду Іспанії. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомляє газета El País. В обмін на підтримку двох каталонських партій він пообіцяв ухвалити закон про амністію для прихильників незалежності Каталонії.

В Іспанії протестують проти амністії сепаратистів

Каталонські сепаратисти намагаються відокремитись від Іспанії

Через цю обіцянку опозиційні партії звинувачують Санчеса в порушенні законодавства та використанні амністії для збереження влади. За останні тижні в Іспанії неодноразово проводили акції протесту проти планів помилувати сепаратистів. На сьогоднішній демонстрації лідер консервативної опозиції Фейхоо назвав домовленість Санчеса з каталонськими партіями "шахрайством та приниженням" для Іспанії.

Каталонські сепаратистські партії "Разом" та "Ліві республіканці Каталонії" вимагають звільнити від відповідальності близько 1400 своїх прихильників. Крім того, не виключено, що до Іспанії зможе повернутися також лідер партії "Разом", колишній голова регіональної адміністрації Карлес Пучдемон, який уже кілька років ховається від судового переслідування у Бельгії.

Історично Каталонія, що має сильну національну ідею каталонізму, в різний час раніше намагалася проголосити свою незалежність від Іспанії і до цього часу добилася автономії, найбільш широкої з усіх подібних регіонів європейських країн та офіційного статусу каталанської мови (поряд з баскською, галісійською та валенсійською). В даний час часто йдеться про прагнення цього регіону стати незалежною державою як найбільш масовий і близький до реалізації сепаратистський рух у Європі. 27 жовтня 2017 року влада автономії в односторонньому порядку проголосила незалежність від Іспанії та утворення Каталонської республіки, що не було визнано урядом Іспанії.

Тим часом, у Зеленського пояснили, чому ЗСУ не змогли дістатися до Криму.

Росія заморозила обміни полоненими: яка причина.

А Симоньян видала свою версію, коли Путін піде "на припинення" вогню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини