Головна Новини Політика зовнішня політика В Ірані стратили двох людей за звинуваченням у богохульстві
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані стратили двох людей за звинуваченням у богохульстві

У постах молодих людей в Інтернеті знайшли ознаки богохульства

8 травня 2023, 17:44
Поділіться публікацією:

Влада Ірану в понеділок стратила двох людей за звинуваченням у богохульстві. Смертний вирок їм було винесено за образу святинь і пророка Мухаммеда. Ознаки богохульства суд виявив у їхніх постах в інтернеті. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на " Радіо Свобода ".

В Ірані стратили двох людей за звинуваченням у богохульстві

Іран підтримує Росію

Як повідомляє іранське інформагентство "Мізан" із посиланням на прес-службу суду, Юсеф Мехрад та Сардолла Фазелі-Зорі вели в соціальних мережах акаунти "антіїсламської спрямованості". Зокрема, згадуються їхні повідомлення про зведення хули на пророка, його матір та імамів, і пропаганду атеїзму. Мехрад опублікував у соцмережах відеоролик зі спаленням Корану.

Суд вважає, що Мехрад модерував щонайменше 15 антирелігійних каналів в інтернеті. У Фазелі-Зорі у телефоні знайшли підписки на ці канали. Обидва обвинувачені визнали свою провину.

Правозахисна група Iran Human Rights різко засудила страту Мехрада та Фазелі-Зорі.

"Це не тільки варварський акт середньовічної жорстокості, а й замах на свободу самовираження", — заявив директор Махмуд Амірі-Могхаддам.

За підрахунками Iran Human Rights, з початку цього року в Ірані виконано понад 200 смертних вироків, минулого року — 582. У тому числі смертні вироки виносилися учасникам цивільних протестів, які відбувалися в Німеччині після смерті Махси Аміні.

У вересні 2022 року в Ірані почалися протести, пов'язані із загибеллю 22-річної активістки Махси Аміні, заарештованої поліцією нравів за порушення закону про носіння хіджабу.

Іран посідає друге місце у світі (після Китаю) за кількістю страт.

Тим часом, у Мережі показали відео роботи українських снайперів на сході.

Росія знову заблокувала зернову ініціативу.

А скандальний актор знімає фільм про війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини