Головна Новини Політика зовнішня політика В Єврокомісії дали роз'яснення щодо транзиту товарів в Калінінград: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Єврокомісії дали роз'яснення щодо транзиту товарів в Калінінград: що відомо

Заборонений тільки транзит санкційних товарів автомобільним транспортом з російськими операторами

13 липня 2022, 18:21
Поділіться публікацією:

У ЄС дали додаткові роз'яснення та інструкції для країн-учасниць щодо транзиту з РФ товарів. Вони мають рекомендаційний характер та не є обов'язковими для виконання. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на роз'яснення Єврокомісії.

В Єврокомісії дали роз'яснення щодо транзиту товарів в Калінінград: що відомо

ЄС дала роз'яснення щодо транзиту товарів в Калінінград (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що транзит санкційних товарів автомобільним транспортом з операторами рф заборонено, але така заборона не розповсюджується на залізничний транспорт.

"Транзит санкційних товарів автомобільним транспортом з російськими операторами заборонено згідно із заходами ЄС. Такої подібної заборони для залізничного транспорту не існує, за умови, що це не завдає шкоди зобов’язанням держав-членів щодо здійснення ефективного контролю", — йдеться у роз'ясненні ЄС.

Окрім цього, у документі наголошується, що незалежно від виду транспорту, транзит санкційних товарів і технологій військового та подвійного призначення повністю заборонений у будь-якому випадку.

Також у заяві Єврокомісії йдеться про важливість моніторингу двосторонніх торговельних потоків між РФ та Калінінградською областю, аби бути впевненими, що товари  із санкційного списку не потраплять на митну територію ЄС.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що РФ знову погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями. росія знову відкрито починає погрожувати Литві та ЄС через транспортну блокаду Калінінграда. У МЗС росії повідомили, що країна закінчила підготовку "жорстких заходів" у відповідь та готова їх застосувати. У Кремлі вимагають, щоб Литва найближчим часом зняла транспортну блокаду до російського регіону.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини