Головна Новини Політика зовнішня політика В Азербайджані прокоментували заяви Ненсі Пелосі про смертальну атаку на Вірменію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Азербайджані прокоментували заяви Ненсі Пелосі про смертальну атаку на Вірменію

Пелосі заявила, що Азербайджан винний у «смертельній атаці» на Вірменію

18 вересня 2022, 19:37
Поділіться публікацією:

В офіційному Баку прокоментували заяву спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, яка під час свого візиту до Єревану, сказала, що  Азербайджан винний у "смертельній атаці" на Вірменію.  МЗС Азербайджану засудило такі заяви американського політика. 

В Азербайджані прокоментували заяви Ненсі Пелосі про смертальну атаку на Вірменію

Ненсі Пелосі (фото з відкритих джерел)

"Безпідставні та несправедливі звинувачення Пелосі на адресу Азербайджану неприйнятні", — відреагував очільник дипломатичного відомства Азербайджану, наголосивши, що такі заяви є серйозним ударом по зусиллях нормалізувати стосунки між Вірменією та Азербайджаном.

"Подібні односторонні кроки та безпідставні заяви служать не зміцненню крихкого світу в регіоні, а навпаки, нагнітанню", — йдеться у заяві  офіційного Баку.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як США можуть допомогти залагодити конфлікт між Баку та Єреваном та чому Вірменія вже пошкодувала про дружбу з РФ. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула до столиці Вірменії – Єревану. Візит проходить на тлі чергового загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном та нездатності Росії виконати взяті на себе зобов'язання щодо його врегулювання та захисту Вірменії. Політолог Андрій Окара вважає, що зараз в одній точці на Південному Кавказі зійшлися три процеси. Перший, на його думку, зафіксований на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Узбекистані висновок, що Росія перестає бути і вважатися у світі гарантом територіальної цілісності, безпеки на пострадянському просторі, зокрема на Південному Кавказі та Центральній Азії. І Ненсі Пелосі, зазначає експерт, летить до Вірменії, щоб позначити роль США у безпеці цього регіону. Другий процес – листопадові проміжні вибори до Конгресу.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини