Головна Новини Політика зовнішня політика В Австрії міністр закликав "не перегнути палицю" у стосунках з Росією: що відомо про нову скандальну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії міністр закликав "не перегнути палицю" у стосунках з Росією: що відомо про нову скандальну заяву

В Україні запросили главу МЗС Австрії відвідати Дніпро після ракетного удару Росії

17 січня 2023, 17:58
Поділіться публікацією:

16 січня міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг закликав "не перегнути палицю" у відносинах із РФ.

В Австрії міністр закликав "не перегнути палицю" у стосунках з Росією: що відомо про нову скандальну заяву

Александер Шалленберг (фото з відкритих джерел)

Головний дипломат Австрії сказав, що Заходу слід пам'ятати про те, що війна колись закінчиться, а РФ "лишиться частиною європейської історії та культури", і тому "важливо дотримуватися почуття міри" у протистоянні їй зараз. У такий спосіб він публічно визнав, що виступає проти заборони на в'їзд росіян до Європи.

"Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, запровадивши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян", - сказав міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Також він сказав, що нема жодних сумнівів у повній підтримці України у її боротьбі за незалежність. Але архітектура безпеки Європи так чи інакше у майбутньому має включати Росію і як постійного члена Ради Безпеки ООН, і  як ядерну державу.

"Жорстока агресивна війна, яку розв'язала Росія, є божевіллям. Але водночас ми повинні думати про день після, тиждень після і місяці після", — сказав політик.

В Україні вже встигли відповісти на таку заяву. Зокрема речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко запропонував Шалленбергу повторити свої аргументи в Дніпрі, де нещодавно російська ракета вбила десятки мирних жителів та зруйнувала житловий будинок.

"Заклики продовжувати діалог з Росією, поважати її історію та культуру, посилюють почуття безкарності Кремля, сприймаються виключно як запрошення до продовження геноциду українців", — сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Росію чекають десятки років рецесії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 січня 2023, 18:36

Ленінський більшовицький терор ховає свій екстремізм за спинами постраждалих. Не можна запрошувати до вбитих горем людей і спекулювати на їх почуттях. Так робив Сталін, на якого підступно напали. На злі до всіх навколо будували малоправославію. Дорослі кажуть дітям, що ознака дорослого, вміння брати відповідальність за свої вчинки. Ми взяли інші ознаки: брехню розкрадання звинувачення інших тощо. Маємо Карму і що посіяли.


Новини