Головна Новини Політика зовнішня політика Слідом за США: Велика Британія відкликала частину співробітників посольства з Києва – що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідом за США: Велика Британія відкликала частину співробітників посольства з Києва – що відомо

Велика Британія почала відкликати співробітників посольства Великобританії в Україні через попередження про вторгнення Росії

24 січня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Відкликати співробітників посольства Великобританії в Україні Королівство починає сьогодні, 24 січня, слідом за Сполученими Штатами Америки. Усе нібито через попередження про вторгнення Росії. Про це пише BBC, передають "Коментарі".

Слідом за США: Велика Британія відкликала частину співробітників посольства з Києва – що відомо

Велика Британія почала відкликати співробітників посольства в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами чиновників, близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться до Великобританії. Вони стверджують, що такий крок має попереджувальний характер, і не вважають, що за останні 24 години сталося щось таке, що вплинуло на їх рішення.

Проте така заява з’явилась після того, як США наказали родичам співробітників їх посольства покинути Україну, заявивши, що російське вторгнення може статися "у будь-який момент".

Раніше "Коментарі" писали, що Держдепартамент США дозволив частині співробітників посольства США у Києві залишити Україну із сім'ями. Американцям рекомендовано виїхати з країни. Сполучені Штати підкреслили, що це не евакуація, але якщо станеться російське вторгнення, вони "не зможуть евакуювати громадян США".

"Є повідомлення, що Росія планує значні військові дії проти України", — йдеться у повідомленні Держдепу.

Європейський Союз наразі не буде робити того ж. Головний представник ЄС із питань політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що не буде "драматизувати" напруженість.

Тим часом голова військово-оборонного альянсу НАТО попередив про загрозу нового конфлікту у Європі після того, як приблизно 100 тисяч російських військових скупчилися на кордоні.

Читайте також: Усі карти на стіл: німців серед союзників України у війні з РФ тепер не буде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини