Головна Новини Політика зовнішня політика Усі налаштовані на результат: чи принесли "нормандські переговори" у Берліні прорив
commentss НОВИНИ Всі новини

Усі налаштовані на результат: чи принесли "нормандські переговори" у Берліні прорив

Росія й Україна стверджують, що переговори у Берліні не принесли прориву

11 лютого 2022, 11:29
Поділіться публікацією:

Росія й Україна заявили, що їм не вдалося досягти жодного прориву за день переговорів із французькими та німецькими чиновниками, спрямованих на припинення восьмирічного конфлікту на сході України. Про це повідомляє Reuters.

Усі налаштовані на результат: чи принесли "нормандські переговори" у Берліні прорив

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел

Відсутність прогресу стала невдачею для зусиль по розрядженню ширшої кризи в Україні, у якій Росія зібрала понад 100 тисяч солдатів біля кордонів України.

Посланник Росії Дмитро Козак на брифінгу в четвер, 10 лютого, після переговорів у Берліні заявив, що не вдалося примирити різні інтерпретації угоди 2015 року Росії й України, спрямованої на припинення бойових дій між проросійськими сепаратистами й українськими урядовими силами.

"Нам не вдалося це подолати", — сказав Козак.

Посланник України Андрій Єрмак заявив, що прориву не було, але обидві сторони погодилися продовжити переговори. 

"Сподіваюся, що дуже скоро ми знову зустрінемося і продовжимо ці переговори. Усі налаштовані на результат", — сказав Єрмак.

У лютому 2015 року у Мінську представники Росії, України, ОБСЄ підписали угоду з 13 пунктів, яку також підтримали лідери Франції та Німеччини.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у четвер, 10 лютого, звинуватив Україну у спробі переписати угоду та вибрати лише найвигідніші для неї елементи.

Україна заявляє, що віддана угоді.

"Українська сторона налаштована на конструктивний діалог. Сьогодні всі підтвердили, що у нас є Мінські домовленості та їх потрібно виконувати", — сказав Єрмак.

Володимир Зеленський запропонував прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, які Кремль поки що відкидав.

Росія заперечує плани вторгнення в Україну, але каже, що хоче ввести у дію "червоні лінії", щоб переконатися, що Україна не приєднається до НАТО та щоб Альянс не створював там баз і ракет.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Єрмак розповів, з якими завданнями він вирушив до Берліна на зустріч у Нормандському форматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крым

11 лютого 2022, 22:21

Ничего что рф оккупировала Украину в Крыму и Донбассе, когда страна была нейтральной и запад вообще не поддерживал существующую власть? В рф власть захватил террористический наркокартель, все нападения на соседние страны способ уйти от ответственности на западе, держать народы в заложниках, угрожая столкнуть головами и параллельно торгуются за амнистию по всему миру за все хим.атаки, массовые убийства, аргентинскую муку и т.д. и т.п.


Новини