Головна Новини Політика зовнішня політика Уряд й ООН запускають платформу для тих, хто втратив житло через війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд й ООН запускають платформу для тих, хто втратив житло через війну

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців підписали відповідний Меморандум.

26 січня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Зокрема, у ньому передбачено запуск платформи "Україна – наш Дім" (Ukraine is Home), яка покликана спростити доступ до рішень з відбудови житла для тих, чиї будинки були пошкоджені або зруйновані через неспровоковану агресію Росії. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на урядовий портал.

Уряд й ООН запускають платформу для тих, хто втратив житло через війну

Фото: pixabay.com


"Нова платформа дозволить поєднати гуманітарні програми з проведення екстрених ремонтів та відбудови житла з поточними планами та програмами відновлення Уряду, що реалізуються за підтримки міжнародних фінансових інституцій", — сказано в ньому. 


Зазначається, що платформа функціонуватиме на основі Реєстру, пошкодженого та майна та інших цифрових рішень, над якими працюють в уряді. 


"Цей інструмент дозволить міжнародним партнерам, бізнесу, гуманітарним організаціям, донорам та МФО інтегрувати інформацію про пошкодження, затребувану та надану допомогу для відновлення та забезпечення житлом", — зауважили в уряді. 


Згідно з повідомленням, ініціатива допоможе досягти прозорості та справедливості в процесі компенсації за пошкоджене та зруйноване житло, механізм якої описує законопроект 7198.


Також підписанти розглянуть можливість створення віртуальної та реальної мережі хабів для зберігання, розподілу й менеджменту будівельними матеріалами, необхідними для ремонту та відбудови. 

Крім того, спільно з ООН уряд займеться розробкою інноваційних рішень для впровадження житлових сертифікатів. Вони покликані відображати оцінену вартість зруйнованого майна та можуть бути використані для купівлі нової квартири чи приватного будинку. 


Загалом станом осінь 2022 року російське вторгнення спричинило пошкодження чи руйнування житла більш ніж 2,4 мільйонам українців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини