Головна Новини Політика зовнішня політика Умови вступу до НАТО: Кулеба розповів, у чому головна проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Умови вступу до НАТО: Кулеба розповів, у чому головна проблема

Дмитро Кулеба обурився тим, що в НАТО навіть не називають умови вступу до Альянсу

12 липня 2023, 13:42 comments1102
Поділіться публікацією:

На саміті НАТО неодноразово прозвучало, що перш, ніж говорити конкретно про приєднання України до Альянсу, Київ має виконати низку умов, але які це умови ніхто з лідерів НАТО так і не сказав. Це найсумніше і те, що насторожує. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Умови вступу до НАТО: Кулеба розповів, у чому головна проблема

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Невідомо. Ні. Ось у цьому і проблема. Тобто коли буде виконано умови? Що за умови? Ким вони мають бути сформульовані? Які вони?", — обурився глава МЗС України.

Дмитро Кулеба розповів, що найбільш консервативно налаштовані були США та Німеччина. Однак, оскільки ці країни надали найбільше допомоги Україні, їх складно чимось дорікнути.

"Але, знаючи багато нюансів з того, що відбувалося за лаштунками, можу сказати, що США відіграли важливу роль, вирішальну роль в тому, щоб слово "запрошення" взагалі з’явилося в тексті. Не в тому формулюванні, яке нас задовольняє, але в принципі. І Німеччина теж, зрештою, не чинила цьому опір. Тому світ трошки складніший, ніж просто чорне і біле", — додав Кулеба. 

На його думку, якби країни-члени не дивилися на вступ України до НАТО через призму позицію РФ, то "формулювання було би сьогодні іншим".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у середу, 12 липня, у литовській столиці другий день саміту НАТО. Підсумки першого залишили подвійне враження. І президент України Володимир Зеленський, який прибув до Вільнюса, не приховував певного розчарування, виступаючи там. Адже запрошення до Альянсу із чіткими термінами ми так і не отримали. З іншого боку, і на цьому також наголосив Зеленський, партнери висловили готовність робити нові кроки (створення постійної ради Україна-НАТО, скасування для України етапу ПДЧ), надавати нам більше зброї. Експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували підсумки першого дня, а також спрогнозували подальший розвиток подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 липня 2023, 13:03

Україна для НАТО як Пригожин для Путіна. Православ'я воно таке. Розділене в собі православне Зло яке ворогує саме з собою. Причина в корупції, розкраданні країни, брехні безвідповідальності. Це відомо вже давно не треба прокидатись.


Новини