Головна Новини Політика зовнішня політика Умеров розповів про роль західної зброї у звільненні територій України
commentss НОВИНИ Всі новини

Умеров розповів про роль західної зброї у звільненні територій України

Стало відомо, скільки територій вдалося звільнити завдяки західній зброї

6 грудня 2023, 19:38
Поділіться публікацією:

Зброя і техніка, яку надали Україні західні партнери, допомогли Збройним силам звільнити близько 50% територій, захоплених російськими загарбниками. Про це в ефірі американського телеканалу Fox News розповів міністр оборони України Рустем Умеров, передає портал "Коментарі".

Умеров розповів про роль західної зброї у звільненні територій України

Умеров про те, як західна зброя допомагає звільняти територію України. Фото з відкритих джерел

Під час візиту до США Умеров наголосив, що усі наші розрахунки на 2024 рік будуть виконуватися за стандартами НАТО. Зокрема, мова йде про закупівлі, придбання, планування та операції у відповідності до стандартів Альянсу.

Міністр відзначив, що таким чином Україна і НАТО будуть говорити "спільною мовою".

Умеров також розповів, що вступ України до НАТО являється першочерговим пріоритетом на наступний рік.

"Стратегічна ціль України – звільнення всієї своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів", — заявив Рустем Умеров під час перебування у США.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що глава Міноборони Рустем Умеров розповів, що Сили оборони пройшли другу лінію оборони армії РФ і перебувають перед третьою, а Україна має план війни на 2024 рік. Він наголосив, що його міністерство готове запросити зовнішніх аудиторів для перевірки закупівель.

"Коментарі" також писали, що ЗСУ найближчими місяцями отримають від Німеччини 200 тисяч артилерійських боєприпасів. Глава Міноборони Німеччини зазначив, що оборонна промисловість країн не може виробляти відповідної продукції досить швидко. При цьому міністр оборони натякнув, що найближчими місяцями ситуація значно покращиться. За його словами, лише Німеччина поставить майже 200 тисяч боєприпасів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини