Головна Новини Політика зовнішня політика “Укроборонпром” та чеська компанія VOP CZ ремонтуватимуть та розроблятимуть броньовики
commentss НОВИНИ Всі новини

“Укроборонпром” та чеська компанія VOP CZ ремонтуватимуть та розроблятимуть броньовики

Домовленості про створення оборонного кластеру були досягнуті наприкінці минулого року

8 лютого 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Державний концерн "Укроборонпром" та чеська VOP CZ  днями підписали документи про співпрацю щодо спільного виробництва, ремонту й розробок броньованої техніки. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на “Європейську правду”. 

“Укроборонпром” та чеська компанія VOP CZ ремонтуватимуть та розроблятимуть броньовики

Укроборонпром. Фото: https://ukroboronprom.com.ua/


Досягнуті домовленості також передбачають створення ланцюжків постачання деталей та виробів. Загалом сторони планують спільне виробництво військової техніки, боєприпасів. Розраховують реалізувати це як на базі наявних потужностей, так і на спеціально створених. Крім того, україно-чеська кооперація передбачає створення спільних науково-дослідних центрів, а також хабів для ремонту озброєння та військової техніки.


Раніше “Коментарі” писали, що Москва та Тегеран розробляють плани щодо виробництва безпілотників іранського виробництва в Росії. Таке поглиблення військового партнерства викликає занепокоєння Заходу. Планується будівництво нового заводу в РФ, який міг би виготовляти щонайменше 6000 безпілотників іранської розробки для війни в Україні. Минулого місяця високопоставлена ​​іранська делегація прилетіла до Росії, щоб відвідати місце потенційного будівництва заводу та узгодити деталі щодо проєкту. Посадовці заявили, що обидві країни прагнуть створити суттєво швидший БПЛА, який може спричинити нові виклики для ППО ЗСУ.


До "осі зла" входить і КНДР. Сестра північнокорейського диктатора Кім Чен Іна – Кім Е Чжон – заявила, що її країна стоїть на одному полі бою з Росією, яка, за її словами, "бореться за гідність та честь країни". За її словами, будь-яка військова техніка, поставлена Заходом в Україну, "згорить і стане купою заліза перед незламним бойовим духом та потужністю героїчної російської армії".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

000

8 лютого 2023, 15:55

Розпродаж (до кінця тижня)! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини