Головна Новини Політика зовнішня політика Україну закликали готуватися до повного розриву відносин з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну закликали готуватися до повного розриву відносин з Росією

Потрібен буде посередник між Москвою і Києвом

9 березня 2021, 13:05 comments2449
Поділіться публікацією:

Україна найближчим часом може повністю розірвати дипломатичні відносини з Росією і має бути готова до цього. Про це повідомив колишній посол нашої країни в Сполучених Штатах Валерій Чалий в ефірі телеканалу "Еспрессо".

Україну закликали готуватися до повного розриву відносин з Росією

Фото: Google

Дипломат закликав владу Києва починати підготовку до повного розриву дипломатичних відносин з росіянами, за його словами, потрібно підготувати рішення заздалегідь і надалі негайно його приймати.

Він зазначив, що при такому розвитку подій Україні потрібно буде звернутися до умовної третій стороні, яка буде виступати в якості посередником між Києвом і Москвою. Дипломат зазначив, що третя сторона також могла б представляти позицію нашої країни з консульських питань.

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт в Сімферополі та інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україну і країни-члени міжнародної спільноти. Через кілька днів президент Росії Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до РФ.

Після анексії Криму Росія почала збройну агресію в окремих районах Донецької і Луганської областей, яка триває досі. У конфлікті беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час війни загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія своєї участі в конфлікті не визнає, попри численні докази.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи піде Володимир Зеленський на другий термін.

Читайте також, як можна було зберегти СРСР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини