Головна Новини Політика зовнішня політика Україну відвідала глава ОБСЄ: тематика візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну відвідала глава ОБСЄ: тематика візиту

В рамках свого візиту глава ОБСЄ Анн Лінде відвідає Донбас

19 січня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Нова глава Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) та міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде прибула в Україну.

Україну відвідала глава ОБСЄ: тематика візиту

Глава ОБСЄ Анн Лінде / фото uatv.ua

Вона пробуде в Україні два дні — 19 і 20 січня. Таку інформацію надало посольство Швеції в Україні.

Анн Лінде має намір провести переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Однією з тем зустрічі стане обговорення ситуації на Донбасі і в Криму. В ході візиту Лінде планує відвідати зону проведення операції Об'єднаних сил. У цій поїздці її буде супроводжувати глава українського МЗС.

Серед інших тем переговорів — питання, пов'язані зі стосунками двох країн — України та Швеції. Сторони мають намір обговорити зміцнення співпраці у сфері торгівлі та інвестування.

Відзначається, що Лінде вперше відвідує Україну як глава ОБСЄ. Втім, раніше вона вже бувала в Україні та відвідувала прифронтову зону на Донбасі. Це було навесні 2020 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде під час 27-ї Міністерської ради Організації з безпеки і співпраці в Європі, заявила, що російсько-український збройний конфлікт не припиниться найближчим часом, причому це стосується як Донбасу, так і Криму.

Під час свого виступу Лінде також звернула увагу на конфлікт в Нагірному Карабаху, заявивши, що трагічна загибель людей "показує, що будь-які неврегульовані конфлікти супроводжують ризиками". За словами міністра, коли Швеція почне головування в ОБСЄ в 2021 році, то головний пріоритет надаватиметься тому, щоб "виконати основні функції ОБСЄ" і "відстоювати європейський порядок, заснований на безпеці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Aleks

19 січня 2021, 11:24

Украина - единственная страна в мире, где: - за 20 лет до Холокоста был погромный ГЕНОЦИИД (1917-1920); - руководство страны призывляет чтить погромщиков во главе с Петлюрой!!! - на могиле жертв Холокоста (Бабий Яр) стоит памятник пособникам убийц (коллаборантам ОУН). В мире идет борьба с бывшими нацистами, а в Украине нужно бороться с их героизацией!!!! 17 декабря 2020 Верховная Рада приняла постановление о праздновании памятных дат в 2021 году. В списке разные деятели и даты, но некоторые выделяются особенно. Вот, например, предлагается отпраздновать 100-летие Володымыра Щигельского, нацистского военного преступника, коменданта украинской вспомогательной полиции. Участвовал в массовом уничтожении евреев и поляков. Щигельского казнили в 1949 в Польше за преступления против мирного населения. Будет Украина также праздновать 110-летие Романа Клячкивского. Это вообще крупнейший "герой" - организатор Волынской резни, массового уничтожения десятков тысяч мирных поляков, включая женщин и детей, отрядами УПА в 1943-44 годах. Торжественно отметят 130-летие нацисткого коллаборанта Ивана Литвиненко - участника Холокоста и Волынской резни, казненного в Киеве в 1947 году. Непременно надо почтить 110-летие нацистского коллаборанта, главы областной управы в Ровно Ростислава Волошина - соучастника уничтожения более 20 тысяч евреев Ровно и позднее тысяч поляков в УПА. Будут праздновать и нацисткого коллаборанта Мыколу Капустянкого - организатора вспомогательной полиции в Киеве, соучастника уничтожения евреев в Киеве, организатора батальонов шуцманшафт.


Новини