Головна Новини Політика зовнішня політика Український Президент виступив у Європарламенті. Про що говорив
commentss НОВИНИ Всі новини

Український Президент виступив у Європарламенті. Про що говорив

Окрім переконання, що Україна стане членом Європейського союзу, Зеленський зробив й низку інших гучних заяв

9 лютого 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 лютого, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом в Брюсселі. Він виступив з промовою в Європарламенті, пишуть "Коментарі".

Український Президент виступив у Європарламенті. Про що говорив

"Ми захищаємося від найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу, — заявив Зеленський в Європарламенті. — Зараз я тут, щоб захистити шлях додому нашого народу українців різних політичних поглядів, різної особистої історії, але однієї з вами – європейської історії. Український європейський шлях намагаються знищити тотальною війною. Для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий.

Окрім того, Президент сказав, що російський режим ненавидить будь-яку соціальність та різноманіття та свідомо інвестує в ксенофобію. Путінізм намагається зробити частиною нормальності на нашому континенті все те нелюдське, що було у 1930-1940-х роках.

"Ми боремося проти зневаги, робимо ставку на добросовісність, тлом для наших мрій є мир і безпека. Лише наша перемога все це гарантуватиме. Доля Європи ніколи не залежала лише від політиків. Не має бути такої ілюзії й зараз. Кожен і кожна – важливі. Кожен і кожна – сильні. Кожен і кожна здатні вплинути на наш спільний результат, на нашу спільну перемогу", — наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, він прибув до Брюсселя, щоб захистити "європейський шлях" усіх українців. І висловив переконаний, що Україна буде членом Європейського союзу.

"Ми не покладаємося на слова – ми діємо. Ми не пасуємо перед ворогом – ми стоїмо. Ми не втрачаємо час – ми змінюємося та змінюємо. Європа завжди залишатиметься вільною, поки ми разом і дбаємо про нашу Європу", — резюмував Президент України.

Як писали "Коментарі", — Президент України підійшов до мікрофона та сказав гасло "Слава Україні!". В це момент Європарламент гучно відповів "Героям слава!". Володимир Зеленський кілька секунд ледь стримував сльози від реакції європейських урядовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини