Головна Новини Політика зовнішня політика Українська армія готується до силового варіанту звільнення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська армія готується до силового варіанту звільнення Донбасу

ВСУ готуються до боїв в міських умовах

1 березня 2021, 15:30 comments2820
Поділіться публікацією:

В Україні готуються до можливого варіанту силового звільнення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Йдеться про навчаннях для відпрацювання бойових дій в міських умовах. Про це повідомив глава правління Українського мілітарного центру Тарас Чмут в коментарі виданню "РБК-Україна".

Українська армія готується до силового варіанту звільнення Донбасу

Фото: Google

Повідомляється, що ВСУ створює навчальні полігони для того, щоб відпрацьовувати бойові дії в умовах міської агломерації, зокрема на Яворівської та Рівненському полігонах, а також Широкому лине.

Експерт зазначив, що окуповані райони Донбасу є великими міськими агломерациями, тому збройні сили України готуються до силового сценарію звільнення ОРДЛО від російської окупації.

Він зазначив, що військові повинні вміти діяти в подібних умовах, якщо буде відданий наказ про силове повернення окупованого Донбасу.

Експерт додав, що подібний сценарій є лише одним з передбачуваних варіантів, тому поки немає підстав для того, щоб вважати, що влада України розглядають його на серйозному рівні.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року, яка сталася після незаконного "референдуму" 16 березня.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли Україна зможе повернути окупований Донбас під контроль.

Читайте також про черговий скандал за участю нардепа Вадима Рабиновича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

1 березня 2021, 17:56

А наши чиновники в курсе вообще ? https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/nardep-predlagaet-vvesti-sankcii-v-otnoshenii-importerov-elektroenergii


Новини